Trenduri Cloud 2021

Trenduri Cloud 2021

Trenduri Cloud 2021: cât de mari sunt schimbările?

Trendurile în Cloud pentru 2021 nu sunt născute doar din provocările digitale pe care anul 2020 și pandemia Covid-19 le-au adus companiilor și societății.

Unele dintre schimbări se întrevedeau deja de ceva vreme și este foarte probabil că anul 2021 va fi important prin accelerarea câtorva dintre ele. 

Iată-le pe cele care ni se par interesante pentru noi și pentru clienții noștri.

Cresc investițiile în Cloud

Calitatea serviciilor Cloud a fost importantă dintotdeauna. Dar în 2020 am văzut cu toții cum Cloudul, baza transformării digitale a companiilor, a devenit dintr-un element de dezvoltare pe termen mediu și lung, unul esențial pentru supraviețuire.

În 2021, relația businessurilor cu Cloudul devine vitală, iar acest lucru se va vedea în schimbările de mentalitate. De la “este Cloudul o soluție pentru modelul nostru de business?”, echipele de management și IT din tot mai multe domenii trec la: “Cum putem folosi mai bine Cloudul? Ce fel de Cloud ne trebuie? Ce este Multi-Cloudul?”.

În mod natural, bugetele alocate vor reflecta această schimbare de abordare. O estimare IDC pentru anii 2020 - 2023 plasează cheltuielile pentru serviciile de Cloud la 40% din totalul bugetelor de IT.

Crește nevoia de flexibilitate. Odată cu ea, importanța serviciilor Multi-Cloud.

Arhitectura Multi-Cloud este aceea care combină mai multe servicii de Cloud (public, privat sau hibrid), alese și configurate în funcție de nevoile și obiectivele diferitelor departamente sau tipuri de activități din companie.

Modelul de implementare Multi-Cloud ajută companiile să răspundă mai rapid și mai eficient nevoilor nou apărute, cum ar fi comunicarea și folosirea datelor în platforme sau aplicații comune cu noi clienți sau furnizori.

Viitorul este unul al colaborării din ce în ce mai eficiente. Multi-Cloudul este fundația pe care compania ta își poate clădi acest viitor.

Crește importanța securității în Cloud 

Tehnologiile bazate pe Cloud - streamingul și IoT, de exemplu - se aflau deja într-o dezvoltare accelerată, fiecare dintre ele având propriile sensibilități în ce privește securitatea cibernetică.

Anul 2020, prin creșterea explozivă a nevoii de resurse pentru lucrul la distanță, a adus noi provocări pentru companii și pentru furnizorii de servicii de Cloud. Una dintre cele mai importante: siguranța datelor și a aplicațiilor în Cloud.

Arhitectura Multi-Cloud ajută companiile să reducă riscurile de siguranță cibernetică, prin integrarea mai multor tipuri de cloud și a măsurilor de protecție specifice fiecăruia. 

Inteligența Artificială va fi din ce în ce mai folosită

2021 va prelua de la 2020 ștafeta și în ce privește folosirea Inteligenței Artificiale, a datelor și a învățării automate. 

Începând de anul trecut, aceste instrumente au fost puse la treabă la o scară și pentru un scop care păreau inimaginabile până nu demult… Și au făcut față cu succes unei provocări care apare o dată la 100 de ani: să răspundă rapid și eficient nevoii globale de a controla răspândirea și efectele virusului Covid-19.

Dezvoltarea soluțiilor Cloud înseamnă că puterea de calcul devine din ce în ce mai accesibilă, ceea ce va înlesni folosirea Inteligenței Artificiale pentru rezolvarea din ce în ce mai multor provocări ale companiilor și ale societății, în general.

Cauți servicii de Cloud la nivelul anului 2021? Citește despre soluțiile GTS Cloud!
 

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?