De ce Multi-Cloud?

De ce Multi-Cloud?

Trăim în era digitală, unde platformele de social media, dispozitivele conectate la internet și platformele Cloud devin indispensabile în viața noastră. Generăm din ce în ce mai mult conținut, iar platformele cu care lucrăm trebuie să țină pasul volumului mare de date. Alegerea celei mai bune platforme de Cloud reprezintă pentru multe organizații o adevărată provocare. Fie că este vorba de Cloud public, privat sau cel hibrid, toate sunt proiectate cu caracteristici și beneficii speciale pentru a acoperi o gamă largă de obiective de afaceri.
 

Ce este Multi-Cloud?

Noțiunea de Cloud este pe buzele tuturor de ceva ani deja, iar adopția crește considerabil, de la an la an. Această cerere accelerată a contribuit la apariția de Cloud computing, prin care companiile își pot stoca propria infrastructura IT într-un centru de date extern care oferă acces la resursele fizice sau virtuale, de tip software sau hardware, printr-o conexiune la internet. Multi-Cloud este strategia prin care companiile utilizează mai multe platforme de Cloud - public, privat sau hibrid - gestionate de diverși furnizori, în funcţie de nevoile acestora de business.

Pentru companiile care rulează volume semnificative de date, fie că vorbim de informații confidențiale sau aplicații operaționale critice, strategia Multi-Cloud permite o îmbunătățire a infrastructurii, a aplicațiilor și a serviciilor prin posibilitatea de selectare a furnizorilor de servicii Cloud, adaptate la capacitatea, performanța și costurile disponibile.


Principalele beneficii ale arhitecturii Multi-Cloud

1. Flexibilitate – abordarea Multi-Cloud oferă posibilitatea de a selecta aplicațiile ce pot fi gestionate intern, de propriul departament de IT, și cele care necesită migrarea către una sau mai multe platforme securizate, oferite de unul sau mai mulți furnizori. Datele critice ale companiei pot fi gestionate securizat într-un Cloud privat, iar celelalte, mai puțin critice, într-unul public. GTS Telecom pune la dispoziția companiilor soluțiile personalizate de Cloud, care să răspundă oricărei cerințe de business, cu o gamă variată de resurse la cerere, scalabile, sigure și flexibile din punct de vedere al puterii de procesare, stocare și rețea.

2. Securitate avansată –Multi-Cloud ajută organizațiile să asigure o securitate strictă, optimizând în același timp resursele de calcul. Implementarea unui Multi-Cloud reduce riscul unui atac cibernetic de tip DDoS care poate duce la întreruperea aplicațiilor critice pentru susținerea activității operaționale. Chiar și o singură oră de oprire a afacerii poate avea un impact semnificativ asupra organizației, de aceea, în astfel de situații suportul tehnic joacă un rol important, fiind un element esențial în pachetul de servicii asigurat de furnizorul extern de Multi-Cloud. Echipa de specialiști GTS Telecom oferă suport tehnic pentru orice solicitare, fiind disponibili indiferent de momentul zilei.

3. Autonomie – Unul dintre avantajele gestionării unor medii Multi-Cloud îl reprezentă independența oferită în alegerea mai multor furnizori de servicii Cloud, în funcţie de nevoia de stocare a companiei. GTS Telecom colaborează cu cei mai importanți furnizori de Cloud internaționali, asigurând astfel o integrare optimizată cu orice abordare Multi-Cloud selectată de companie.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?