Istoric

GTS Telecom

GTS Telecom a rezultat in urma fuziunii KPNQwest Romania si GTS Romania. Din martie 2000, pana in 2004, compania s-a numit KPNQwest /GTS Romania, dupa care, in urma fuziunii, numele a fost schimbat in GTS Telecom.

KPNQwest a activat pe piata din Romania incepand din anul 1993, initial sub numele de EUnet, fiind unul dintre primii furnizori comerciali de servicii Internet din Romania. Cele doua companii care au fuzionat au operat impreuna infrastructura de comunicatii nationala si au pus in functiune in Oradea prima retea transfrontaliera privata dupa liberalizarea comunicatiilor din 2003.

In iunie 2010, GTS Telecom a achizitionat compania de telecomunicatii Datek Telecom, prezenta pe piata romaneasca din anul 1994. Aceasta detinea o retea de fibra optica de peste 400 de kilometri si mai mult de 200 de clienti locali si internationali, printre care companii si institutii publice, dar si private, in special din domeniul financiar.
 
Din iunie 2014, GTS Telecom este detinut de Deutsche Telekom, prin achizitia grupului GTS Central Europe de catre Deutsche Telekom AG.

Cu o experienta de operare in regiunea CEE de peste 25 de ani, compania si-a asumat angajamentul de a furniza excelenta in servicii clientilor sai business, carrier si guvernamentali, printr-un portofoliu de servicii nationale si internationale ce consta in solutii de date, voce, acces internet, anti DDoS si cloud, dar si optiuni de colocare in centrele de date proprii. 

 

GTS Central Europe

GTS si-a inceput activitatea in 1993, ca o subsidiara a GTS Inc. (SUA). Compania a inceput prin a oferi solutii de telecomunicatii pentru companii, bazate pe circuite digitale inchiriate, investind, in acelasi timp, in propria infrastructura de retea. Astfel, GTS a reusit sa devina una dintre primele companii de profil din regiunea Europei Centrale si de Est cu un backbone solid si propria retea multinationala de transmisii de mare capacitate, centre de date securizate si personal specializat in asigurarea de service pentru retele.

In 1997, GTS si-a completat portofoliul cu servicii de Internet, oferindu-le clientilor din mediul de afaceri acces la internet de mare viteza, la cea mai inalta calitate, cu o gama larga de optiuni de conectivitate.

La inceputul anilor 2000, GTS si-a extins portofoliul cu solutii in domeniul tehnologiei informatiilor si comunicatiilor (ICT), iar extinderea infrastructurii de retea GTS a devenit o componenta cheie a succesului in regiunea CEE.

Din 2005, GTS a jucat un rol activ in consolidarea pietei prin achizitiile sale din regiune: Aliatel (Cehia), Telenor / Nextra (Slovacia), Energis Polska (Polonia), Quadia (Slovacia), Contactel (Cehia), Datek (Romania), Interware (Ungaria), Sitel (Cehia) si Dial Telecom (Slovacia).

In 2014, grupul GTS CE a fost achizitionat de catre Deutsche Telekom AG.

GTS foloseste cookieuri. Mai multe informatii gasiti in Politica de confidentialitate si prelucrare date.