Povestea noastră

#GTS People: despre oamenii din spatele joburilor, motivațiile și pasiunile lor

1. Alex, de cât timp ești la GTS și cu ce te ocupi?

Sunt de un an în GTS și sunt managerul departamentului Solutions design & Carrier management, poziție din care mă ocup de tot ce înseamnă design de soluții IT&C, acopăr zonă de Presales, fac achiziții de servicii telecom.

Am peste 10 ani de experiență în domeniu, perioadă în care am lucrat în presales tehnic, am fost senior consultant și arhitect IT în mai multe companii din România, am avut și un rol internațional pentru un grup francez.

GTS Telecom mi s-a părut locul potrivit pentru un nou pas în carieră. Jobul se potrivea și el foarte bine cu planurile mele de dezvoltare, inclusiv tehnologiile de care urma să mă ocup erau în spectrul intereselor mele.  În tot procesul de recrutare am rezonat foarte bine cu directorul comercial care este managerul postului, totul a decurs bine și iată-mă după un an foarte bine integrat în echipa GTS.

Perioada aceasta de integrare a venit cu multe provocări: vindem servicii de top, performante, pe care trebuie să le cunoști foarte bine. Sunt și multe diferențe, nuanțe de care trebuie să fii conștient ca să le poți prezenta clientului, să te asiguri ca îi propui exact ce are nevoie. A fost o provocare să le cuprind pe toate în prima fază. De aici mi-a venit și inspirația să construiesc niște materiale de induction pentru colegii din Sales, tocmai pentru ca noilor veniți să le fie mult mai ușor să înțeleagă tot portofoliul de servicii GTS.

2. Ce îti place și ce te motivează în ceea ce faci?

În primul rând, am găsit deschidere și înțelegere la managerul direct dar și la colegii cu care am început să colaborez destul de repede. Astfel am putut să inițiez proiecte, să îmi pun ideile în practică și să fac schimbări atunci când am considerat că a fost nevoie.

Deviza mea este “dacă nu-ți place ceva, schimbă” – am avut sprijin să schimb de la procesul de induction pentru Sales, la procedura de design soluții, care este foarte importantă pentru companie.

În GTS am găsit un teren bun pe care să construiesc și să-mi pun în aplicare ideile, dar am și muncit mult pentru asta. Dacă ai entuziasm și ești susținut, poți să mergi mai departe, să îți găsești energia pentru a face lucrurile să se miște.  Aici e mereu ceva nou de făcut, apar cerințe și produse noi, trebuie să te gândești la alte variante de a implementa o anumită soluție pentru că apar mereu alte variabile (dimensionarea proiectului, bugetele, etc).

Mi-a plăcut din start că am găsit în GTS pe deoparte produse și soluții bune, mature, dar mai ales oameni care sunt profesioniști și lucrează cu interes să ofere soluții în beneficiul clienților.

Mă bucur că am o echipă bună, de oameni deosebiți. Practic, cu venirea în GTS am început să construiesc și la experiența mea de manager. Pe scurt, cred ca aici e un mediu de lucru sănătos, unde am reușit să construiesc o echipă solidă, unită, cu oameni profesioniști care se descurcă în mod autonom și sunt mândru de asta.

3. Cum te-ar descrie colegii tăi?

Cred că în acest an de când sunt cu ei au văzut că sunt un om serios și dedicat. Sunt muncitor și fac tot ce ține de mine ca proiectele să ajungă la bun sfârșit. În același timp, am viziune, mă uit la ceea ce urmează pentru că îmi place să plec de la o strategie bine definită, nu să cârpesc.

În cazul meu, cunoștințele tehnice rezonează bine cu faptul că sunt un om pe care te poți baza.

4. Cum depășești provocările de la job, care e secretul tau?

Cred că am o intuiție bună în ceea ce privește oamenii și sunt empatic. Mă axez destul de mult pe relaționare și comunicare, acord timp să vorbesc cu ei, să-i cunosc și să le aflu nevoile și temerile.  Toate astea mă ajută să stabilesc căi bune de colaborare atât în echipa mea, cât și cu colegii din alte departamente.

Eu privesc mediul dinamic și divers din GTS ca pe o oportunitate, părerea mea e că dacă stai pe loc, timpul trece pe lângă tine, nu acumulezi experiență și nu poți să evoluezi. Așadar, încerc să profit de provocări și să le transform într-o experiență din care să învăț și să cresc.

5. Ce pasiuni ai dincolo de job și cum le cultivi ?

Și aici pot spune că îmi place diversitatea J. Pe deoparte sunt pasionat de bodybuilding și de ciclism, merg la sală de 3-4 ori pe săptămână, mă ajută mult să mă relaxez. Când vremea o permite, fac ture cu bicicleta kilometri buni în apropierea Bucureștiului. Pe de altă parte, îmi plac mult mașinile de competiție sau cele de epocă.

Lucrez eu însumi la o mașină de competiție, un proiect început în 2018 și continuat în pandemie. Fac totul de unul singur: e o investiție de timp dar și de resurse considerabilă, însă acolo unde este pasiune vin și satisfacțiile. În egală măsură îmi plac și mașinile de epocă, merg des la evenimentele unde vin astfel de mașini în țară sau în străinătate. Cea mai frumoasă competiție am văzut-o la Villa D’Este în Italia - Concorso d’Eleganza, de unde am amintiri foarte frumoase.

Nu ratez nicio ocazie de a face o drumeție pe munte, până la urmă trăim într-o țară care excelează la acest capitol. Nu cred ca e nimic mai important decât să ai o relație sănătoasă cu natura, fiind o modalitate excelentă de a scăpa de stresul acumulat în perioadele aglomerate.

Într-o sală de fitness am intrat în clasa a șaptea, am luat microbul și de atunci m-am tot ținut de asta, la început mă antrenam mai mult cu gantere acasă, iar din clasa a 10-a merg regulat la sală. Am trecut și peste accidentări și peste lipsa timpului, dar nu m-am oprit.  

Am observat un lucru: cu cât ești mai planificat, cu atât este mai ușor și găsești timp să faci mai multe, iar dacă perseverezi într-o activitate care îți place, sentimentul și energia cu care te încarcă la final te fac să vrei și mai mult. Stiu să mă și relaxez și reușesc să jonglez foarte bine cu toate pasiunile mele, dar și cu jobul. Eu cred că e timp să te ocupi de toate dacă ești bine organizat, dacă știi să prioritizezi.

6. De ce ai recomanda cuiva să vină la GTS?

GTS este locul perfect unde să înveți, să-ți pregătești un viitor în domeniul tehnologiei care este atât de ofertant. Este un mediu dinamic, cu oameni faini, unde simți de la bun început că faci parte dintr-o echipă. Aici am găsit un mod de lucru pe care eu îl numesc ”hai să facem!” pentru că nu suntem segregați pe joburi, nu avem responsabilități limitate ca într-un mediu foarte procedural, astfel că se pot face lucruri interesante dacă există inițiativă și voință și oamenii sunt dispuși să depună efort în direcția respectivă.

7. Ce urezi GTS la 30 de ani de activitate?

La și mai mulți ani plini de succes!

 

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?