GTS Central Europe (GTS), unul dintre cei mai importanți operatori de telecomunicații și furnizori de servicii de centre de date din Europa Centrală și de Est, a încheiat procesul de interconectare la Platforma Virtuală Ethernet a ancotel, care va oferi GTS accesul eficient la comunitatea partenerilor Global Ethernet. Operatorii internaționali vor avea astfel posibilitatea de a-și extinde conexiunea Ethernet în Europa Centrală și de Est, într-un mod simplu și eficient.
Platforma Virtuală Ethernet a ancotel din Frankfurt funcționează în mod similar rețelei Ethernet Exchange, ce permite operatorilor să comunice cu oricare alt operator printr-o singură conexiune. Serviciul Exchange va permite noilor clienți GTS conectarea fără probleme la rețeaua GTS Ethernet, care leagă, în prezent, peste 13.000 de clădiri din Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Slovacia și România, 100 de noi clădiri fiind conectate în fiecare lună. Extinderea rețelei prin intermediul unei interfețe de acest tip va permite operatorilor să stabilească rapid și ușor rutele dorite, fără investiții majore.
„Pe parcursul ultimilor ani, GTS a făcut investiții majore în platforma sa de convergență end-to-end din Europa Centrală și de Est. Acoperirea geografică reprezintă un diferențiator competitiv, iar prioritatea noastră rămâne în continuare aceea de a găsi modalități noi de oferire a serviciilor Ethernet în zonele pe care nu le putem acoperi în mod direct”, a declarat Bruce Garrison, Vicepreședinte GTS responsabil pentru activitatea diviziei Servicii Internaționale. „Decizia de a ne alătura Platformei Virtuale Ethernet a ancotel vine în urma aderării la Equinix Carrier Ethernet Exchange, în luna octombrie a acestui an, și completează interconectările E-NNI existente cu partenerii noștri”, a adăugat Bruce Garrison.
„Serviciile Ethernet vmmr.® (camera virtuală meetme) ale ancotel vor permite operatorilor și furnizorilor de servicii să acționeze în mod competitiv și să rămână flexibili pe o piață a serviciilor Ethernet în creștere rapidă”, a spus K.-J. Orth, Director General al ancotel. „Aderarea GTS la Exchange este un pas foarte important. Astfel, putem veni în întâmpinarea cerințelor tot mai crescute ale clienților în ceea ce privește serviciile Ethernet oferite în Europa Centrală și de Est. Așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu GTS”, a completat K.-J. Orth.
GTS este primul și singurul furnizor din Europa Centrală și de Est care oferă servicii certificate MEF-9 și MEF-14, iar inginerii de rețea ai companiei sunt primii din regiune care au participat la Programul de Certificare Profesională MEF, care validează expertiza în Carrier Ethernet. Recunoscută „Furnizorul Regional de Servicii al Anului – EMEA 2011” de către Metro Ethernet Forum (MEF) în cadrul Carrier Ethernet Awards, compania își confirmă poziția de lider regional în Servicii Ethernet.
Despre ancotel Cu sediul central în Frankfurt, Germania, grupul ancotel operează cel mai mare și mai important nod de telecomunicații și date. Acest lucru oferă operatorilor și furnizorilor internaționali o piață de desfacere centralizată și performantă pentru serviciile broadband și de comunicații. În calitate de companie independentă, ancotel este cel mai important furnizor de servicii în domeniul colocării neutre, telehousingului și interconexiunilor. Peste 400 de operatori se află în prezent sub umbrela ancotel, companie fondată în 1999. Camerele fizice și virtuale tip meetme ale ancotel (meetme rooms – mmr) conectează furnizorii de servicii de voce și date, permițându-le astfel să răspundă nevoilor clienților. Pe lângă conexiunile clasice prin fibră de sticlă, cablu coaxial și cablu de cupru, ancotel se axează tot mai mult pe platforme virtuale tip mmr și servicii de management. Grupul ancotel mai deține birouri în Londra, Hong Kong și New York.