HomeGTS TelecomComunicate de presa

Comunicate de presa

GTS Telecom aniverseaza 25 de ani de activitate in Romania si continua sa-si dezvolte portofoliul cu solutiile complexe de Backup si Disaster Recovery

14.05.2018 | Bucuresti | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, marcheaza anul acesta 25 de ani de prezenta pe piata locala.

• 2 centre de date in Romania (localizate in Bucuresti si Cluj-Napoca), cu o suprafata totala de 810 mp
  • 2 platforme de cloud in Romania, gazduite in centrele de date proprii
  • O retea MPLS de 100Gbit/sec, cu peste 100 de puncte de prezenta (PoP) deschise in marile orase din Romania
  • Apartenenta la Deutsche Telekom faciliteaza accesul clientilor la reteaua extinsa de fibra optica si centre de date din intreaga regiune.

Bucuresti, 14 mai 2018: GTS Telecom aniverseaza 25 de ani de prezenta pe piata din Romania, fiind unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura de pe piata locala, care isi extinde aria de expertiza catre verticala IT&C. Cu o acoperire nationala vasta, compania isi desfasoara activitatea prin intermediul a doua centre de date localizate in Bucuresti si Cluj, cu o suprafata totala de 810 metri patrati, si o retea MPLS de 100Gbit/sec, cu peste 100 de puncte de prezenta (PoP) in marile orase din Romania. GTS Telecom a inregistrat performante financiare in crestere constanta, atingand o cifra de afaceri de 18.5 milioane euro in anul 2017. Compania a investit 2 milioane de euro in ultimii trei ani in dezvoltarea centrului de date si a platformei de cloud din Cluj-Napoca.

„Anul 2018 marcheaza 25 de ani de dezvoltare continua, timp in care ne-am adaptat constant cerintelor impuse de evolutia rapida a tehnologiei, fiind mereu aproape de clientii nostri. Compania a parcurs drumul de la internet dial-up la solutii complete de Cloud si Disaster Recovery, dezvoltand o infrastructura si solutii tehnice pe care clientii pot conta pentru a-si gestiona eficient afacerile.” a declarat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

„In anul 1993 am inceput activitatea cu 5 angajati, iar acum ne putem mandri de o echipa formata din 120 profesionisti, care isi dedica in fiecare zi experienta si entuziasmul pentru a dezvolta solutii sustenabile si eficiente, personalizate pentru clientii GTS.”, a continuat Razvan Stoica.

Astazi, GTS se adreseaza segmentului de companii medii si mari, oferind solutii integrate si flexibile de cea mai buna calitate, personalizate in functie de nevoile de business ale clientilor, devenind astfel furnizorul preferat pentru o serie de companii importante atat din Romania, cat si internationale. Printre cei mai longevivi clienti GTS se numara in primul rand alti furnizori de servicii de telecomunicatii, GTS fiind la debutul sau primul furnizor comercial de Internet din Romania. Operatori cu renume erau conectati, la inceputul anilor 2000, la infrastructura GTS, beneficiind de viteze de acces care in prezent ar putea starni zambetul unui utilizator.

Pentru a raspunde nevoilor clientilor sai, GTS isi propune ca in 2018 sa lanseze extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, deja inceputa, si sa puna accent pe solutiile de Backup si Disaster Recovery necesare asigurarii continuitatii de business pentru clienti in cazul unor dezastre. In contextul cresterii disponibilitatii pietei locale pentru solutii de management al riscului datelor si protectia acestora la atacurile cibernetice, GTS ofera deja solutii performante, menite sa acopere noile nevoi ale clientilor enterprise. Compania va continua sa dezvolte gama de servicii IT (managed services) pe care le ofera si sa creeze o verticala de servicii de securitate cibernetica.

Compania si-a inceput activitatea sub denumirea de EUnet Romania, in 1993, intrand pe piata drept primul furnizor comercial de servicii de profil din Romania si oferind primele servicii de conexiuni internet, de tip dial-up, terestre si prin satelit.

Din anul 2000 compania a operat sub brandul KPNQwest, ca parte integrata a retelei pan-europeane a KPNQwest NV, oferind astfel oportunitati majore de acces la tehnologii de ultima ora unui mare numar de companii nationale si internationale prezente pe piata locala. Portofoliul de servicii s-a imbogatit cu solutii de IPVPN si de gazduire dedicata.

In anul 2002 compania a inceput sa functioneze sub brandul GTS, ca membra a grupului regional GTS Central Europe si a continuat sa dezvolte si sa ofere servicii noi clientilor sai, precum voce fixa, servicii de Data Center, Ethernet, anti DDoS si cloud (IaaS).

In anul 2014 a urmat achizitia de catre Deutsche Telekom a grupului GTS Central Europe, din care face parte GTS Telecom. Pentru a sustine cresterea cererii de servicii de telecomunicatii pe piata din Romania, GTS Telecom a urmat un plan de dezvoltare in perioada 2015-2017 prin investitii de extindere si modernizare a companiei, precum si prin inaugurarea centrului de date si a platformei de cloud din Cluj-Napoca, in urma unei investitii de peste 2 milioane de euro.

Evolutia companiei a permis implicarea GTS Telecom si in diverse cauze sociale si umanitare, prin sustinerea unor asociatii si organizatii caritabile, precum Fundatia Inovatii Sociale Regina Maria, Asociatia Magicamp, AIPA, Asociatia Puzzle.

Back