Principalele 3 îngrijorări ale companiilor care vor să migreze în Cloud

Principalele 3 îngrijorări ale companiilor care vor să migreze în Cloud

Migrarea în Cloud este un pas mare pentru majoritatea companiilor. Pentru unele este atât de mare încât... amână să îl facă.

Găsești mai jos 3 dintre cele mai întâlnite bariere care țin pe loc decizia migrării în Cloud. Din experiența noastră, ele sunt mai des întâlnite în businessuri care funcționează de mulți ani și care n-ar vrea “să repare ceva ce nu-i stricat”.

Nici noi nu suntem adepții schimbărilor doar de dragul schimbării, dar credem că orice informație pe această temă poate ajuta companiile să ia decizia mutării în Cloud dacă și atunci când acest pas este relevant pentru ele.

1. “Cât de sigure vor fi datele noastre în Cloud?”

Datele sunt importante, uneori chiar vitale. Riscurile sunt permanente, variate și foarte serioase: orice lucru rău se întâmplă cu datele companiei tale poate însemna probleme majore.

“De ce să mutăm datele de pe serverele proprii într-un Cloud despre care nici nu știm sigur unde este găzduit?…Cât de bine protejate vor fi? O să fim informați pe loc dacă e vreo problemă? Cine o să intervină și cât de bine pregătiți sunt oamenii respectivi?…”

Îngrijorarea este justificată: cu toții vrem ca lucrurile să fie mai simple, mai ales în ce privește elementele principale ale businessului. Dar migrarea în Cloud, făcută cum trebuie și cu cine trebuie, este o sursă de relaxare, nu de stres.

Cheia este să îți alegi un furnizor care să îți poată da din start încrederea de care ai nevoie. Experiență îndelungată în IT&C, business de amploare, centre de date proprii: acestea sunt câteva dintre criteriile care te vor ajuta să faci alegerea potrivită.

2. “Nu toată echipa este de acord cu migrarea în Cloud…”

Serviciile Cloud există de la începutul anilor 2000. Probabilitatea ca vreunul dintre angajații companiei tale să NU folosească în viața personală servicii de Cloud (streaming video sau audio, stocare și sharing de fișiere…) este minimă.

Cu toate acestea, decizia migrării în Cloud a companiei este pusă la îndoială. Oamenii percep Cloudul ca pe un lucru nou. Și necunoscut...

N-o să fie mai scump? Vor exista costuri ascunse? Dacă nu ne vom adapta la noile cerințe de securitate? Sunt cu adevărat echipamentele lor mai bune decât ce avem noi on premise? Chiar o să avem acel uptime garantat? De ce nu putem pur și simplu să păstrăm sistemul actual și să îl îmbunătățim continuu?”

Oricum ar fi formulate, aceste îngrijorări sunt de fapt expresia dificultății absolut naturale a oamenilor de a renunța la ceva cu care s-au obișnuit.

Chiar dacă toate argumentele raționale sunt în favoarea deciziei de migrare în Cloud, nu neglija sentimentele care apar legat de acest subiect. O schimbare de acest gen este mai ușoară și mai rapidă dacă toți cei implicați simt că le-au fost ascultate părerile și înțelese ezitările.

3. “Datele NOASTRE să nu mai fie LA NOI?!”

Cu toți avem instinctul de a proteja ceea ce percepem a fi al nostru, mai ales dacă simțim acel lucru ca important și vulnerabil. Iar organizațiile au și ele instinctele lor, nu întâmplător foarte apropiate de cele ale oamenilor care le compun.

Atunci când se discută migrarea în Cloud, instinctul de protecție intră în acțiune ca și când ar avea în față un pericol.

“Cum știm că doar noi avem acces la datele noastre? Cine va interveni când apare vreo problemă? A fost cineva din firmă să vadă centrul de date în care migrăm? Îi putem suna 24/7? Cei care răspund la telefon sunt specialiști sau doar niște operatori de call center?”

Obiectiv vorbind, datele companiei tale sunt protejate mai bine în Cloud. Accesul la ele nu este nici el pus în pericol, ba chiar dimpotrivă. Poți da claritate și forță acestor argumente printr-un proces de selecție transparent și metodic, așa încât toată echipa ta să aibă încredere că alegeți furnizorul de Cloud care răspunde cel mai bine nevoii voastre de control.

Compania ta are în plan o migrare în Cloud, dar îngrijorările vă fac să amânați momentul? Este bine să știi că suita de servicii GTS Cloud deține premiul “Cel mai bun serviciu cloud pentru piețe orizontale”, acordat de EuroCloud Europe.

Dar nu ne așteptăm ca această informație să risipească singură îndoielile echipei tale. De aceea, pasul pe care te invităm să îl faci este unul mai mic și cu totul lipsit de riscuri: lasă-ne datele tale și experții noștri te vor contacta pentru o discuție. Click aici.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?