Rata profitului GTS creste in 2012

Rata profitului GTS creste in 2012

GTS Central Europe (GTS), unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații din Europa Centrală și de Est, a anunțat astăzi rezultatele financiare preliminare pentru 2012. Rețeaua regională și baza puternică de clienți ai companiei au dus la înregistrarea celui mai mare EBIDTA (câștigul înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare) și cash flow operațional din istoria sa.

Principalii indicatori ai rezultatelor financiare consolidate, preliminare pe 2012:

• Venituri de 387 milioane de euro, o scădere de 1% față de anul anterior

• EBITDA de 103 milioane de euro, o creștere de peste 4% față de anul anterior, reflectând o marjă de 27%

• Cash flow operațional (EBITDA minus cheltuieli de capital) de 53 milioane de euro, o creștere de peste 7% comparativ cu anul trecut, reflectând o marjă de 14%

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor variate ale clienților săi, GTS a investit 50 milioane de euro în 2012. Majoritatea cheltuielilor de capital s-au realizat pentru dezvoltarea rețelei, prin creșterea la 100 Gbps a capacităților pentru rutele cu latență scăzută, includerea de noi puncte de interconectare transfrontaliere și capacități suplimentare pentru centrele de date. În plus, GTS și-a consolidat rețeaua metropolitană din Varșovia prin achiziționarea unei companii locale de fibră optică.

„Sunt mândru de rezultatele pe care le-am obținut în 2012. Acestea reflectă efortul depus de angajații noștri și totodată angajamentul față de clienții noștri. Deși veniturile generate de serviciile noastre de voce și acces internet de joasă viteză au scăzut, am continuat să ne orientăm către servicii cu marjă de profit crescută, care utilizează rețeaua proprie aflată în continuă extindere. Clienții noștri Corporate apelează din ce în ce mai mult la noi pentru furnizarea de soluții la nivel regional, acestea reprezentând în prezent peste 20% din încasările pe segmentul retail. Prin intermediul serviciilor de Ethernet VPN și al produselor de tip Cloud dezvoltate în centrele noastre de date, GTS și-a adaptat oferta pentru a se asigura că răspunde nevoilor clienților săi”, a declarat Danny Bottoms, CEO, GTS.

După lansarea serviciului „Infrastructure as a service” (IaaS) în 2011, vânzările GTS Virtual Hosting au crescut de peste patru ori pe parcursul anului 2012. Suita de servicii Cloud le permite clienților ca prin intermediul unui portal administrat de ei înșiși să selecteze, să aloce și să pună rapid în funcțiune o gamă variată de resurse de procesare. Urmărind simplificarea produselor și a metodelor de ofertare a acestora, GTS oferă în prezent clienților săi pachete inovative de servicii, incluzând serviciile standard de voce și date GTS își propune să furnizeze clienților săi serviciile de care au nevoie pentru a-și dezvolta afacerea, o misiune recunoscută prin mai multe premii ale industriei, primite de GTS în 2012.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?