Oferta regionala unica de servicii Ethernet, de la GTS

Oferta regionala unica de servicii Ethernet, de la GTS

GTS Central Europe (GTS), operator telecom lider pe piața central și est europeană (CEE), anunță azi lansarea unui portofoliu de servicii Ethernet implementat pe infrastructură proprie. Tot astăzi au fost prezentate detalii ale noilor servicii, împreună cu planurile de dezvoltare. Obiectivul acestei strategii este de a pune la dispoziția clienților, folosind noua platformă Ethernet, un portofoliu complet nou, scalabil și flexibil de servicii de comunicații gestionate integral, care vor aduce ca beneficii, reduceri substanțiale ale Total Cost of Ownership. Un avantaj esențial oferit de rețeaua Ethernet GTS este gradul mare de acoperire la nivelul întregii regiuni Central și Est Europene.

“Tehnologia Ethernet pe care o pune la dispoziție GTS oferă o eficiență mult mai ridicată a transferului de date față de orice tehnologie de bandă largă,’’ a declarat Ignacio Irurita, CTO al GTS Group. “Iar acesta este unul din motivele pentru care am investit în acest an peste 10 milioane de euro în implementarea graduală a rețelei noastre Ethernet, incluzând aici și gradul de acoperire ridicat în cele cinci țări din Centrul și Estul Europei. Ne așteptăm ca, începând cu 2010, cererea de servicii Ethernet să crească cu peste 20% anual, astfel încât să fim gata să satisfacem cererile clienților noștri.”

Noua rețea Ethernet a fost dezvoltată pentru a permite ofertarea unui portofoliu extins de servicii Ethernet, portofoliu disponibil în toate țările din regiunea CEE, oricărui client business, dar în mod particular acelor companii cu subsidiarii distribuite în mai multe locații. A fost creat și un portofoliu de servicii telecom destinat conexiunilor de mare viteză în rețelele locale.

Serviciile Ethernet sunt alternativa perfectă pentru tradiționalele linii închiriate implementate pe circuite SDH prin care sunt asigurate clienților beneficii extinse, printre care:

• Transmisii rapide pentru volume mari de date, voce, video -ideale pentru conexiuni și aplicații centralizate sau soluții de video și audio conferințe;

• O gamă largă de viteze de comunicații, flexibilitate și scalabilitatea; • Instalare și administrare simple; • Investiții de capital minime, fără să fie necesare schimbări în infrastructura clientului;

• Niveluri de calitate garantată, schimbări și setări rapide, monitorizare pro-activă a rețelei împreună cu Serviciu de Suport Client 24 ore /7 zile pe săptămână. Portofoliul Ethernet include trei produse –GTS Ethernet Line, GTS Ethernet LAN și GTS Ethernet NNI, cu viteze de transfer de până la 10 Gigabit /sec (GigE), ceea ce va asigura clienților libertatea de a alege lărgimea de bandă care răspunde cel mai bine propriilor cerințe. Prin monitorizarea continuă a rețelei și prin administrarea și managementul centralizat, GTS garantează performanțele și stabilitatea rețelei. Serviciul GTS Ethernet Line a fost lansat în 17 iunie 2010 și este oferit în 2 variante:

• Ethernet Private Line (EPL) – transparent, perfect pentru conectarea a două locații;

• Ethernet Virtual Private Line (EVPL) – serviciu ce poate asigura conexiuni Ethernet virtuale multiple, pe același port. Este soluția ideală pentru conectarea într-un LAN a mai multor locații.

Serviciul Ethernet Network to Network Interface este destinat clienților wholesale internaționali și permite re-vânzarea individuală a serviciilor Ethernet Line prin intermediul unei interfețe centrale. E-NNI oferă platforma ideală prin care clienții wholesale pot acoperi întreaga regiune CEE folosind o singură interfață Ethernet.

In trimestrul trei al acestui an, GTS a plănuit lansarea serviciului GTS Ethernet LAN, prin care să poată oferi conexiuni mulți-punct VPN Layer 2.

Procesul de integrare și expansiune al rețelei GTS Ethernet a început în luna noiembrie 2009. O rețea Ethernet complet nouă a fost construită între timp peste rețeaua existentă de fibră optică prin care sunt acoperite: Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia și Ungaria. In primele trei luni ale acestui an au fost lansate 15 noduri Ethernet, constituind astfel baza infrastructurii regionale. Obiectivul nostru este ca până la sfârșitul anului să fie instalate peste 450 de noduri Ethernet în PoP-urile în care GTS operează conexiuni proprietare ale rețelei de fibră optică. A fost planificată lansarea de noduri Ethernet în Frankfurt și Viena pentru a crește gradul de interconectare cu operatorii internaționali.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?