GTS Telecom lansează soluțiile de protecție a datelor - Disaster Recovery

GTS Telecom lansează soluțiile de protecție a datelor - Disaster Recovery

23.09.2019 | București | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din Romania, cu tehnologii de ultima generație, lansează soluții complete de Disaster Recovery si investește peste 1,5 milioane de euro in dezvoltarea centrelor sale de date si Cloud, dar si in suportul de comunicații suplimentar.  

Soluțiile de Disaster Recovery lansate de GTS Telecom permit companiilor restaurarea sistemelor, infrastructurilor si a datelor critice, precum si reluarea activității in urma unor dezastre naturale, breșe de securitate sau erori umane. Acestea răspund oricărui scenariu de replicare solicitat de client sau de reglementările industriei in care clientul activează, putând acomoda replicări ale serverelor fizice sau virtuale către Cloud, ale unui Cloud privat către Cloud-ul public, independent de tehnologia de virtualizare utilizata de client.  

„Dezvoltarea soluțiilor de Disaster Recovery vine pe fondul unei preocupări în creștere din partea clienților pentru asigurarea securității cibernetice, dar si a continuității operațiunilor in cazul unor incidente majore sau vulnerabilități ale sistemelor informatice critice ale acestora. GTS Telecom este una dintre putinele companii care oferă clienților săi un produs complet, bazat exclusiv pe infrastructura proprie din Romania si care integrează serviciile de telecomunicații, Data Center si Cloud proprii, pentru a permite reluarea activității in interval de minute. Tehnologiile de Infrastructure Recovery, Cloud si backup sunt perfect adaptate necesitaților pieței, fiind ușor de folosit, eficiente si oferind o disponibilitate totala a datelor”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.  

„Clienții noștri beneficiază de expertiza si cunoștințele avansate ale specialiștilor GTS pentru identificarea si construirea soluției optime pentru fiecare afacere in parte, in funcție de infrastructura pe care o utilizează deja clientul, dar si de cerințele privind timpul de restaurare a datelor sau numărul de versiuni anterioare ale datelor pe care acesta dorește sa le salveze”, a declarat Sorin Drăghici, Director de Vânzări al GTS Telecom.  

Investiția totala de 1,5 milioane de euro, planificata a fi realizata complet pana la finalul lui 2019, este alocata pentru dezvoltarea celor doua centre de date si platforme Cloud existente ale GTS, a rețelei extinse de Ethernet si MPLS, susținând astfel inclusiv lansarea soluțiilor complete de Disaster Recovery.  

Utilizând infrastructura de telecomunicații, centre de date si platforme Cloud  deținută și operată de GTS, soluțiile de Disaster Recovery facilitează companiilor  implementarea planurilor de continuitate a afacerii, monitorizarea si recuperarea datelor in orice situație.   Prin Disaster Recovery, GTS Telecom își întărește gama de servicii de securitate, care include Firewall as Service (FWaaS) – lansat in martie 2019, Backup as a Service,  GTS Anti DDoS, Managed Network Security , produse anti malware și soluții integrate de securitate (supraveghere video, control acces, detecție și alarmare la efracție si incendiu).

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?