GTS Telecom a investit 1 milion de euro in extinderea centrului de date din Bucuresti

GTS Telecom a investit 1 milion de euro in extinderea centrului de date din Bucuresti

19.05.2015 | Bucuresti | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructura din Romania, anunță investiții de 1 milion de euro in extinderea si modernizarea centrului de date din Bucuresti. Decizia a venit ca efect al creșterii cererii pe acest segment al pieței. Aceasta este a doua investiție a companiei in centrul sau de date in mai puțin de doi ani.  

Numărul contractelor pentru servicii de colocare si de Cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom in Romania a crescut cu 30%. Pentru a susține aceasta cerere in creștere, GTS Telecom si-a extins cu 60% suprafață centrului de date din Bucuresti si a echipat data center-ul cu tehnologie la standarde 2015. Aceasta investiție securizează disponibilitatea serviciilor de colocare oferite de GTS Telecom si garantează in continuare standardele de calitate asigurate clienților: o disponibilitate operațională a mediului de colocare de 100% si valori excepționale pentru timpul de răspuns la solicitările clienților si termenul de implementare in spațiul de colocare a echipamentelor noi.        

„Serviciile de Cloud si data center au fost o prioritate pentru noi in ultimii ani, ca răspuns la interesul tot mai crescut al clienților pentru eficientizarea business-ului prin servicii de virtualizare si colocare. Continuam sa investim constant in portofoliul de servicii IT&C, astfel încât sa punem la dispoziția clienților noștri o gama completa de servicii de comunicații si infrastructura.”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.        

Investiția din 2015 in data center este a doua investiție semnificativa a GTS Telecom in mai puțin de doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare si implementare, 6 luni, si are loc după o investiție realizata la sfârșitul anului 2013, in valoare de peste 600.000 de euro, in extinderea data center-ului si in infrastructura Cloud din Bucuresti.  

„Suntem mândri ca in cei opt ani de operare am oferit partenerilor noștri o disponibilitate  de 100% privind condițiile de mediu de colocare din cadrul data center-ului nostru. Am reușit, prin execuția exemplara in design-ul, implementarea si mentenanță serviciilor de telecom si a mediilor Cloud, sa construim parteneriate pe termen lung alături de clienți. Acest lucru ne confirma ca aducem valoare adăugată pentru afacerile acestora si ca vom vedea in continuare o creștere a numărului de companii care utilizează serviciile noastre in Romania”, a adăugat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.  

Încă din 2011, compania GTS este activa in sectorul serviciilor Cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage si backup in timp real, GTS se adresează segmentului de organizații medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din Romania, dar si internaționale. Soluțiile de Cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% si al unei platforme state-of-art.  

Pe lângă rapiditatea de instalare si soluțiile personalizate fiecărui tip de business in parte, serviciile de colocare si virtualizare furnizate de GTS Telecom oferă redundanta la toate nivelurile si o echipa specializata si dedicata clienților 24/7.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?