GTS Telecom deschide primul sau centru de date din Cluj-Napoca, in urma unei investiții de jumătate de milion de euro, si își propune dublarea investiției in perioada următoare

GTS Telecom deschide primul sau centru de date din Cluj-Napoca, in urma unei investiții de jumătate de milion de euro, si își propune dublarea investiției in perioada următoare

16.03.2016 | Cluj-Napoca | Comunicate de Presa

Cluj-Napoca, 16 martie 2016 – GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructura din Romania, anunță deschiderea primului sau centru de date din Cluj-Napoca, in Liberty Technology Park. Investiția in acest al doilea centru de date GTS Telecom din Romania atinge aproximativ 500.000 de euro si este estimata la 1 milion de euro, in următoarea perioada.  

In contextul creșterii cererii serviciilor de data center, Cloud (virtualizare), Disaster Recovery si business Continuity, GTS Telecom continua investițiile in centrele sale de date, după ce anul trecut a finalizat o investiție de 1 milion de euro in extinderea si modernizarea centrului de date pe care compania îl deține in Bucuresti, încă din anul 2007. Numărul contractelor pentru servicii de colocare si de Cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom in Romania a crescut cu o medie anuala de 25% in ultimii doi ani.  

„Lansarea amprentei de data center GTS Telecom din Cluj vine sa susțină cererea in creștere a companiilor pentru acest tip de servicii, dar si potențialul orașului Cluj-Napoca in domeniul tehnologic, printr-o gama completa de servicii de comunicații si infrastructura. Serviciile de Cloud si data center continua sa fie in atenția clienților pentru eficientizarea afacerii lor, astfel ca ne menținem optimismul in ceea ce privește dezvoltarea in aceasta direcție”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.   

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat in complexul Liberty Technology Park, se întinde pe o suprafață de 140 de metri pătrați si este echipat cu tehnologie la standarde 2015. Aceasta investiție securizează disponibilitatea serviciilor de colocare oferite de GTS Telecom si garantează in continuare standardele de calitate asigurate clienților: o disponibilitate operațională a mediului de colocare de 100%, legături de date versatile de orice capacitate, accesibilitate extrem de generoasa, valori excepționale pentru timpul de răspuns la solicitările clienților si termenul de implementare in spațiul de colocare a echipamentelor noi.  

„Suntem încântați de modul in care ne-au primit partenerii noștri din Cluj-Napoca si de faptul ca prin aceasta lansare extindem gama de servicii de colocare si Disaster Recovery, ținând cont ca avem in acest moment pe teritoriul României doua centre de date pe doua falii tectonice diferite. Clienții noștri pot confirma ca găsesc in centrele de date GTS Telecom o execuție exemplara in design, implementare si in mentenanță serviciilor telecom si de  Cloud, dar si ca am reușit sa construim parteneriate pe termen lung împreună, lucru pe care dorim sa îl continuam si in Cluj”, a adăugat Răzvan Stoica.

 Investiția din acest an din Cluj-Napoca este a treia investiție semnificativa a GTS Telecom in sectorul data center într-o perioada de doar doi ani. Aceasta a durat, la nivel de proiectare si implementare, 4 luni.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?