GTS Telecom anunță investiții de peste 600.000 de euro in extinderea centrului de date si in infrastructura Cloud

GTS Telecom anunță investiții de peste 600.000 de euro in extinderea centrului de date si in infrastructura Cloud

16.12.2013 | Bucuresti | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructura din Romania, anunță investiții de peste 600.000 de euro in extinderea centrului de date din Bucuresti si in platforma de Cloud localizata in cadrul acestuia.  

Pe parcursul ultimului an, numărul contractelor pentru servicii de colocare si de Cloud de tip Infrastructura ca Serviciu (IaaS) furnizate de GTS Telecom in Romania a crescut semnificativ. Pentru a susține aceasta cerere in creștere, GTS Telecom si-a extins cu 25% suprafață centrului de date si a implementat o noua platforma dedicata de Cloud in Bucuresti. Aceasta investiție a adus in Romania cele mai noi tehnologii Cloud, fapt ce va reduce considerabil timpul de implementare in care clienții vor putea sa își configureze si încarce datele si va oferi acestora acces mult mai rapid la informațiile de business critice.        

„Serviciile de Cloud si data center au fost o prioritate pentru noi in acest an si continuam sa investim constant in portofoliul de servicii IT&C, astfel încât sa punem la dispoziția clienților noștri o gama completa de servicii de comunicații si infrastructura. Experiența dovedita in domeniu ne asigura ca vom continua sa fim un partener de încredere pentru crearea, implementarea si mentenanță serviciilor de telecom si a mediilor Cloud, încurajând tendința de creștere a numărului de companii care utilizează serviciile de Cloud pe plan local”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.        

Încă din 2011, GTS este activa in sectorul serviciilor Cloud, fiind una dintre companiile care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage si backup in timp real, GTS se adresează segmentului de organizații medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din Romania, dar si internaționale. Soluțiile de Cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% si al unei platforme state-of-art. Pe lângă rapiditatea de instalare si soluțiile personalizate fiecărui tip de business in parte, serviciile de virtualizare GTS Telecom oferă redundanta la toate nivelurile si o echipa pregătită si dedicata clienților 24/7.  

In completarea serviciilor sale, GTS pune la dispoziția vizitatorilor site-ului sau www.gts.ro diverse instrumente de suport si informare: Test Drive, care permite vizitatorilor sa construiască si sa testeze ei înșiși un mediu Cloud si KnowledgeCenter, un microsite care oferă atât detalii despre platforma GTS cat si ghiduri privind utilizarea adecvata a soluțiilor Cloud in cadrul operațiunilor de business ale clienților. Serviciul GTS Virtual Hosting Environment a primit in acest an premiul EuroCloud Romania pentru cea mai buna oferta de Cloud – Infrastructura ca Serviciu (IaaS), calificandu-se totodată in competiția europeana EuroCloud.  

„Soluțiile de Cloud pe care le furnizam sunt create la standarde Enterprise si asigura un grad ridicat de securitate, scalabilitatea, redundanta la toate nivelurile si, mai ales, flexibilitate. Grupul GTS se numără printre pionierii acestui tip de tehnologie in regiune si avem încredere ca noua platforma GTS din Romania va continua sa fie preferata de tot mai multe companii”, a menționat Sebastian Pitei, Presales Manager si Specialist Cloud al GTS Telecom.  

In luna noiembrie a acestui an Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care face parte GTS Telecom. Tranzacția face in prezent obiectul aprobărilor de reglementare, estimandu-se încheierea acesteia in anul 2014. GTS si Deutsche Telekom își vor desfășura activitățile in mod independent pana in momentul finalizării tranzacției.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?