GTS își extinde rețeaua optica regionala in Balcani

GTS își extinde rețeaua optica regionala in Balcani

GTS Central Europe, operator de telecomunicații bazat pe infrastructură cu o poziție de lider în regiune, a realizat o a doua traversare a frontierei pentru rețeaua sa de cablu optic în Serbia, extinzând de asemenea rețeaua optică regională a companiei și în Slovenia. Extinderea GTS tot mai mult în Europa de Sud-Est este o parte integrantă a eforturilor grupului de a deveni un furnizor major de servicii de telecomunicații pentru business în Europa Centrală și de Est (ECE) și regiunea Balcanilor.

Pornind din Szeged, în sudul Ungariei, GTS a implementat al doilea punct de traversare a frontierei pentru rețeaua sa de cablu optic la Röszke, într-un proces de extindere a rețelei înspre Serbia. GTS le oferă acum clienților săi conexiuni redundante de mare viteză, ajungând până la Belgrad. Capacitatea inițială este de nx10 Gbps, însă rețeaua este pregătită pentru a fi upgradată la nx40 Gbps.

Ca un prim pas al extinderii sale în Slovenia, GTS s-a interconectat cu un jucător major de pe piața telecomunicațiilor din această țară, ceea ce i-a permis să furnizeze servicii wholesale partenerilor de telecom începând cu noiembrie 2010. Pentru a face posibilă interconectarea, GTS și-a extins rețeaua optică cu 81 de km de la Zalaegerszeg – în partea de sud-vest a Ungariei, până la Rédics, o localitate aflată la granița între Slovenia și Ungaria.

“GTS consideră că există un potențial considerabil pe piața telecomunicațiilor din Europa de sud-est, piață care a fost liberalizată recent și care este foarte competitivă”, spune Artur Ostrowski, Head of International Services în cadrul GTS. “Posibilitatea extinderii și la Belgrad a serviciilor de rețea backbone de mare capacitate, deja disponibile cu specificații tehnice stricte și standardizate în toată Europa Centrală, le va oferi clienților noștri un avantaj competitiv semnificativ. Unul din motivele pentru care această regiune prezintă o importanță deosebită pentru noi este că reprezintă un punct excelent de pornire pentru planurile noastre de extindere a rețelei înspre Bulgaria, Macedonia, Kosovo și Albania”, a adăugat acesta.

În prezent, GTS operează o rețea de fibră optică ce depășește 17.000 de km în toată regiunea ECE și care interconectează marile orașe din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria și România. GTS Central Europe (GTS) este lider în furnizarea de soluții integrate de telecomunicații în țările din Europa Centrală și de Est. GTS deține o rețea regională extinsă de fibră optică, în toată regiunea ECE, cu extensii ale rețelei în țările învecinate precum Austria, țările din Balcani, Statele Baltice, Rusia, Turcia și Ucraina. În țările ECE, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia și România, GTS deține rețele metropolitane subterane pentru furnizarea de servicii de comunicații de voce, date, IP, MPLS și bandă largă, pentru clienți comerciali locali dar și pentru furnizori de telecomunicații, operatori de telefonie mobilă și furnizori de conținut. GTS CE a primit premiul “Cea mai bună ofertă Wholesale din Europa Centrală și de Est” din partea revistei Capacity în 2005, 2007 și 2009. În 2009, GTS a generat venituri de 384,5 milioane de euro și EBITDA de 86,0 milioane de euro.

Compania GTS este deținută de un consorțiu de investitori de capital privați, conduși de Columbia Capital și M/C Venture Partners, investitori americani cu o vastă experiență în sectoarele serviciilor de telecomunicații și a celor bazate pe tehnologie, precum și Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. Harbour Vest Partners, Oak Investment Partners și Bessemer Venture Partners întregesc Consorțiul. Mai multe informații pe www.gts.ro sau www.gtsce.com.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?