GTS își dezvolta serviciile de Cloud si continua sa se extindă

GTS își dezvolta serviciile de Cloud si continua sa se extindă

07.05.2014 | Varșovia | Comunicate de Presa

GTS Central Europe (GTS), unul dintre principalii furnizori de soluții de telecomunicații integrate si servicii de data center din Europa Centrala si de Est, continua sa își extindă platformele de Cloud si soluțiile disponibile in regiune.

Datorita cererii ridicate din partea clienților, GTS si-a extins portofoliul de servicii, precum si numărul de platforme Cloud locale pe care le deține si administrează in regiune. In prezent, numeroase companii sunt interesate sa migreze in Cloud aplicațiile critice, însă se confrunta cu diferite reglementari care pot impune ca infrastructura furnizorilor de servicii Cloud sa fie localizata pe teritoriul tarii respective. Astfel, GTS a inaugurat anul trecut o noua platforma de Cloud in Romania si a finalizat astăzi platforma din Slovacia in cadrul data center-ului din Bratislava. In prezent, GTS administrează cinci platforme de Cloud, localizate in principalele tari unde compania este activa: Cehia, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia.  

„GTS a înregistrat o creștere semnificativa a cererii pentru serviciile noastre de Cloud in Europa Centrala si de Est, cu o rata anuala compusa de creștere de peste 180% in ultimii doi ani. Pentru a respecta diferitele standarde naționale de protecție a datelor si pentru a înregistra performante optime, un număr tot mai mare de companii cer ca mediile Cloud pe care le utilizează sa fie gestionate si găzduite la nivel local. Suntem încântați sa extindem infrastructura Cloud in toate cele cinci tari, pentru a putea răspunde acestor nevoi”, a declarat Ignacio Irurita, CTO al GTS.   Prin intermediul platformelor sale de Cloud, GTS oferă o gama variata de resurse la cerere, scalabile, sigure si flexibile de putere de procesare, stocare si rețea. Astfel, constrângerile impuse de infrastructura IT fizica sunt eliminate. Recent, GTS si-a extins gama de soluții Cloud oferite cu servicii precum Disaster Recovery ca Serviciu (DRaaS) si Cloud hibrid.  

Serviciul DRaaS oferit de GTS este conceput pentru organizațiile care au nevoie de soluții de continuitate a afacerii la costuri reduse. Un site pentru Disaster Recovery in Cloud le permite companiilor sa experimenteze beneficiile oferite de soluțiile Cloud ale GTS. Acestea asigura acces facil la resurse de Cloud flexibile si beneficiază de cel mai înalt nivel de securitate a datelor si operațională. De asemenea, dificultățile legate de disponibilitatea serverului si consumul de energie sunt eliminate.  

GTS Hybrid Cloud le permite companiilor sa alăture soluțiile de Infrastructura ca Serviciu (IaaS) oferite de GTS altor infrastructuri IT, precum servere existente in locația clientului, resurse oferite de un furnizor de servicii Cloud, sau un mediu de virtualizare realizat pe o alta platforma Cloud a GTS din regiune. Aceasta soluție le oferă astfel clienților libertatea de a combina volumele de lucru, pentru a beneficia de cele mai înalte niveluri de flexibilitate si performanta, a păstra nivelul de utilizare a activelor IT existente si a reduce costurile.  

„Serviciul GTS Hybrid Cloud ne-a oferit nivelul de scalabilitatea al resurselor Cloud la cerere intr-un mod flexibil, bazat pe modelul Pay-As-You-Grow (plătește pe măsură ce te dezvolți). Nu mai este necesar sa investim in cumpărarea si mentenanță infrastructurii IT. Aceasta soluție agila oferita de GTS ne permite acum sa reducem timpul de lansare a produselor si sa alocam mai mult timp pentru activitățile de atragere a clienților, ceea ce contribuie la succesul businessului nostru”, a declarat Maciej Teliszewski, Președinte al ClickAd S.A. Group.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?