GTS Ethernet VPN – Prima rețea Layer-2 VPN „nativa” din regiunea Europei Centrale si de Est

GTS Ethernet VPN – Prima rețea Layer-2 VPN „nativa” din regiunea Europei Centrale si de Est

GTS Central Europe, operator de telecomunicații bazat pe infrastructură și furnizor de servicii de centre de date în Europa Centrală și de Est (ECE), anunță lansarea noului său produs: GTS Ethernet VPN (GTS E-VPN). Acest nou serviciu vine ca un răspuns direct la cererea tot mai mare din partea clienților noștri pentru volume mari de transfer de date prin rețelele lor. Rețeaua GTS E-VPN, livrată prin intermediul platformei omogene GTS Ethernet în Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia și România va permite companiilor să conecteze între ele mai multe locații din Europa Centrală și de Est, într-un mod simplu și eficient din punctul de vedere al costurilor.

GTS Ethernet VPN este soluția ideală pentru companiile care au nevoie să își extindă rețelele locale (LAN-uri) într-o configurație cu locații multiple (any-to-any), fără investiții semnificative. Simplitatea și ușurința de utilizare a Ethernet, combinată cu beneficiile scalabilităţii și flexibilității de ajustare a lățimii de bandă până la 1 Gbps, le permite companiilor să își upgradeze rețelele corporative existente, pentru a asigura într-un mod optim convergența serviciilor de transmisii de date, voce și video.

Serviciul este furnizat în două versiuni:

Ethernet Private LAN (EP-LAN) – un serviciu port-based care asigură un nivel ridicat de transparență și care permite un control deplin al tuturor protocoalelor.

Ethernet Virtual Private LAN (EVP-LAN) – un serviciu port & VLAN based , care poate fi configurat pentru a suporta EVC-uri multiple pe un singur port.

GTS a anunțat desfășurarea serviciilor sale de Ethernet în iunie 2010, prin introducerea GTS Ethernet Line, un serviciu creat pentru conexiuni point-to-point sau point-to-multipoint, potrivit pentru aplicația de centre de date de backup sau acces la Internet. GTS Ethernet VPN este ideală pentru crearea de rețele private virtuale (VPN) cu topologie full-mesh (any-to-any). GTS este unul dintre primii operatori care oferă un mix unificat de soluții Ethernet end-to-end, pentru întreaga regiune a Europei Centrale și de Est.

“Soluțiile GTS E-VPN reprezintă o alternativă perfectă la VPN-urile pe bază de IP, aducând beneficii precum o latență mai mică și lățimi mai mari de bandă . Prin intermediul celor 17.000 de km de rețea cu fibră optică, le furnizăm partenerilor noștri din mediul de afaceri o acoperire geografică on-net largă, fără egal în regiunea ECE. Datorită parteneriatelor noastre extinse, putem furniza aceeași calitate a serviciului de Ethernet și în afara țărilor principale ale GTS, inclusiv în Țările Baltice, zona Balcanilor, Turcia și Ucraina”, a declarat Ignacio Irurita, Group CTO în cadrul GTS.

Serviciul este combinat cu o gamă largă de tehnologii de acces, printre care fibră optică, wireless și Ethernet in the First Mile (EFM), precum și diferite variante ale SLA-urilor (service level agreements) și monitorizarea performanței, care fac ca această soluție să fie una optimă pentru aplicațiile de transfer de date metropolitane și WAN.

GTS Central Europe (GTS) este lider în furnizarea de soluții integrate de telecomunicații în țările din Europa Centrală și de Est. GTS deține o rețea regională extinsă de fibră optică, în toată regiunea ECE, cu extensii ale rețelei în țările învecinate precum Austria, țările din Balcani, Statele Baltice, Rusia, Turcia și Ucraina. În țările ECE, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia și România, GTS deține rețele metropolitane subterane pentru furnizarea de servicii de comunicații de voce, date, IP, MPLS și bandă largă, pentru clienți comerciali locali dar și pentru furnizori de telecomunicații, operatori de telefonie mobilă și furnizori de conținut. GTS CE a primit premiul “Cea mai bună ofertă Wholesale din Europa Centrală și de Est” din partea revistei Capacity în 2005, 2007 și 2009. În 2009, GTS a generat venituri de 384,5 milioane de euro și EBITDA de 86,0 milioane de euro.

Compania GTS este deținută de un consorțiu de investitori de capital privați, conduși de Columbia Capital și M/C Venture Partners, investitori americani cu o vastă experiență în sectoarele serviciilor de telecomunicații și a celor bazate pe tehnologie, precum și Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. Harbour Vest Partners, Oak Investment Partners și Bessemer Venture Partners întregesc Consorțiul. Mai multe informații pe www.gts.ro sau www.gtsce.com.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?