GTS Central Europe lansează GTS Media Line, o noua soluție pentru distribuție si contribuție media

GTS Central Europe lansează GTS Media Line, o noua soluție pentru distribuție si contribuție media

GTS Central Europe (GTS) a lansat astăzi o noua soluție profesionala pentru distribuție si contribuție media. Noul produs, GTS Media Line, oferă un mediu optimizat pentru transmiterea diferitelor formate media, inclusiv HDTV, îndeplinind in același timp condițiile specifice ale industriei. Printre acestea, se regăsesc interfețe media standardizate si redundanta fără pierderi. GTS oferă propriul sistem de management pentru întreaga soluție, cu parametrii de serviciu garantați ca element standard. Serviciul poate fi setat pentru utilizare permanenta sau ocazionala.

"Industria media se schimba rapid iar noile tendințe, cum ar fi digitalizarea, noile formate digitale inclusiv high definition video si 3D, noile tehnici de producție si popularitatea in creștere a distribuției terestre de banda larga se reflecta in dezvoltarea noilor noastre servicii," a declarat Milos Mastník, Vice-Președinte Marketing al GTS.

"Datorita noilor nevoi tot mai mari pentru transmiterea de conținut high definition, industria media se confrunta cu o cerere in creștere pentru transmiterea de date cu capacitate înaltă si calitate ridicata. Conținutul HD necesita cel puțin de doua ori lățimea de banda pentru distribuția unui program TV standard. Calitatea fluxului media, flexibilitatea înaltă a lățimii de banda si stabilitatea sunt beneficiile majore ale noii noastre soluții si sunt esențiale pentru crearea si distribuția de conținut media de calitate. Remarcam un transfer semnificativ al conținutului media de la transmisie prin satelit, la transmisie terestra. GTS Media Line este personalizata special pentru a îndeplini cerințele industriei media in era high definition care se apropie rapid," adaugă acesta.

Serviciul GTS Media Line poate fi utilizat in diferite situații. O aplicabilitate tipica a serviciului o reprezintă furnizarea unei transmisii de conținut media de la centrele de contribuție la posturile de emisie cu acoperire locala, națională si internațională. in ceea ce privește contribuția, poate fi utilizata pentru interconectarea centrelor de producție cu studiourile sau companiile de producție si interconectarea studiourilor TV. O alta aplicabilitate ar fi conectarea studiourilor TV cu stadioanele de sport, sălile de concerte sau alte locații pentru evenimente singulare, specifice.

Serviciul se bazează pe rețeaua regionala Ethernet si incorporează cerințele specifice ale industriei media la nivel CPE si backbone. Utilizează interfețe media standardizate, suporta diferite formate, cum ar fi SD si HD, comprimate sau necomprimate, oferă opțiuni flexibile de banda larga de la 2Mbps la 10Gbps, redundanta fără pierderi si un acord de furnizare a serviciilor garantat. Operarea GTS Media Line este susținută de o echipa profesionista de ingineri GTS, disponibili pentru a furniza servicii de consultanta si pentru a crea soluții individualizate la nivel național si regional. Rețeaua GTS oferă clienților capacitate de neegalat si acoperire geografica excelenta in regiunea Europei Centrale, inclusiv Cehia, Ungaria, Polonia, România si Slovacia.

In alte tari, serviciul GTS Media Line este furnizat in cooperare cu operatori parteneri selectați ai Grupului GTS. GTS Central Europe (GTS CE) este lider in furnizarea de soluții integrate de telecomunicații in tarile din Europa Centrala si de Est. GTS CE deține o rețea regionala extinsa de fibra optica, in toata regiunea ECE, cu extensii ale rețelei in tarile învecinate precum Austria, tarile din Balcani, Statele Baltice, Rusia, Turcia si Ucraina. in tarile ECE, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia si România, GTS CE deține rețele metropolitane subterane pentru furnizarea de servicii de comunicații de voce, date, IP, MPLS si banda larga, pentru clienți comerciali locali dar si pentru furnizori de telecomunicații, operatori de telefonie mobila si furnizori de conținut.

GTS CE a primit premiul "Cea mai buna oferta Wholesale din Europa Centrala si de Est" din partea revistei Capacity in 2005, 2007, 2009 si 2010. in 2009, GTS CE a generat venituri de 384,5 milioane de euro si EBITDA de 86,0 milioane de euro.

Grupul GTS CE este deținut de un consorțiu de investitori de capital privat, conduși de Columbia Capital si M/C Venture Partners, investitori americani cu o vasta experiența in sectoarele serviciilor de telecomunicații si a celor bazate pe tehnologie, precum si Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. Harbour Vest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners întregesc Consorțiul. Mai multe informații pe www.gts.ro sau www.gtsce.com.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?