GTS Central Europe câștigă Premiul pentru „Cea mai buna oferta Wholesale din Europa Centrala si de Est” 2010

GTS Central Europe câștigă Premiul pentru „Cea mai buna oferta Wholesale din Europa Centrala si de Est” 2010

GTS Central Europe, operator de telecomunicații bazat pe infrastructura si furnizor de servicii de centre de date in Europa Centrala si de Est (ECE) a primit premiul pentru „Cea mai buna oferta wholesale din Europa Centrala si de Est”, in cadrul ceremoniei de decernare a Capacity Awards, care a avut loc la Amsterdam, pe 15 noiembrie 2010. Pentru a patra oara si pentru al doilea an consecutiv, GTS a câștigat aceasta distincție prestigioasa din partea Capacity Magazine, ca o recunoaștere a poziției de lider a GTS in dezvoltarea strategiei de wholesale in regiunea ECE.

“Juriul a ales GTS Central Europe pentru investițiile sale in servicii in tarile emergente din Europa de Est. De la achiziționarea sa de către fondurile cu capital privat Columbia Capital, M/C Venture Partners si Innova Capital in 2008, compania a realizat investiții masive pentru a-si îmbogăți oferta, nu doar pentru furnizarea serviciilor sale pentru companii din locații relativ bine dezvoltate, precum Praga si Varșovia, ci si pentru tari mai puțin acoperite cu astfel de servicii precum Ucraina, Letonia, Bulgaria, Croația si Serbia”, a declarat Angela Partington, redactor pentru Capacity.

In ultimul an, compania a continuat sa investească selectiv in rețele de acces si de transport pe distante lungi. In 2010, GTS a achiziționat trei furnizori de telecom: Datek, Interware si Dial Telecom, imbunatatindu-si astfel rețelele metropolitane de fibra optica si acces radio in Romania, Ungaria si Slovacia. Mai mult, GTS si-a extins rețeaua regionala de fibra optica, trecând granițele in Serbia si Slovenia; de asemenea, compania si-a extins prezenta in domeniul centrelor de date, cu deschiderea recenta a unui nou centru in Praga si desfășurarea unei platforme regionale de Ethernet in Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si Romania, cu puncte de interconectare in fiecare tara dar si in Frankfurt si Viena.

“Suntem încântați sa primim din nou premiul pentru „Cea mai buna oferta de wholesale din Europa Centrala si de Est,” declara Artur Ostrowski, SVP, Head of International Services. “Aceasta recunoaștere reprezintă o încurajare deosebita pentru întreaga echipa GTS, fiind in același timp o provocare pentru noi de a continua sa depășim așteptările tot mai ridicate ale clienților noștri. Combinația intre acoperirea rețelelor, portofoliul extins de produse si angajamentul nostru pentru dezvoltarea de noi rețele va permite GTS sa își mențină poziția ca partener preferat in regiunea ECE”.

Premiul Capacity pentru „Cea mai buna oferta wholesale din Europa Centrala si de Est” 2010 s-a bazat pe cinci criterii: calitatea si performanta rețelelor, acoperirea rețelelor, viteza de livrare, strategia de preț si investițiile generale in rețea.

GTS Central Europe (GTS) este lider in furnizarea de soluții integrate de telecomunicații in tarile din Europa Centrala si de Est. GTS deține o rețea regionala extinsa de fibra optica, in toata regiunea ECE, cu extensii ale rețelei in tarile învecinate precum Austria, tarile din Balcani, Statele Baltice, Rusia, Turcia si Ucraina. In tarile ECE, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia si Romania, GTS deține rețele metropolitane subterane pentru furnizarea de servicii de comunicații de voce, date, IP, MPLS si banda larga, pentru clienți comerciali locali dar si pentru furnizori de telecomunicații, operatori de telefonie mobila si furnizori de conținut. GTS CE a primit premiul “Cea mai buna oferta de wholesale din Europa Centrala si de Est” din partea revistei Capacity in 2005, 2007 si 2009. In 2009, GTS a generat venituri de 384,5 milioane de euro si EBITDA de 86,0 milioane de euro.

Compania GTS este deținută de un consorțiu de investitori de capital privați, conduși de Columbia Capital si M/C Venture Partners, investitori americani cu o vasta experiența in sectoarele serviciilor de telecomunicații si a celor bazate pe tehnologie, precum si Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. Harbour Vest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners întregesc Consorțiul. Mai multe informații pe www.gtsce.com.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?