Cât de sigur este Cloudul?

Cât de sigur este Cloudul?

Ca specialiști în tehnologie, căutăm să avem mereu răspunsuri clare, precise și concise pentru orice întrebare primim de la clienți. Sau de la prieteni.

Dar una dintre cele mai întâlnite întrebări despre Cloud nu are un răspuns, ci mai multe, toate legate între ele și care, mai ales!, evoluează în timp.

Cloudul este cu siguranță mai sigur…

… decât soluția tradițională a stocării datelor și aplicațiilor pe serverele găzduite în sediul companiei tale. Cu siguranță poți compara mai multe soluții de Cloud între ele, dar timpul pentru comparația Cloud-on premise a trecut…

Echipe de ingineri specializați în securitate. Echipamente, software și rețelistică de top, actualizate permanent. Backup al datelor. Infrastructură redundantă. Centre de date concepute, construite și administrate special pentru siguranță.

Calitatea serviciilor de Cloud este dată de elemente care contribuie direct la siguranță. Și care sunt pur și simplu prea scumpe ca să reprezinte o cheltuială justificată pentru companii al căror obiect de activitate este altul decât … serviciile de Cloud.

Cloudul este sigur, …

… dacă știi să-l folosești în siguranță. Politicile de securitate ale furnizorului tău de Cloud trebuie însoțite de un set de proceduri interne pe care să le aplicați cu strictețe.

Atacurile au succes atunci când găsesc și folosesc cea mai slabă verigă din lanțul de protecție. Din păcate, pandemia de Covid-19 a lărgit mult câmpul de acțiune pentru rău-voitori… Dacă înainte lucrul remote avea loc ocazional, iar work-from-home era mai degrabă un concept decât ceva obișnuit, acum ele sunt sunt principala sursă de vulnerabilitate cibernetică a companiilor.

Terminalele de lucru și comunicare se află în majoritatea timpului în afara sediului, ceea ce îngreunează mult sarcina echipelor interne IT. Angajații sunt tentați să folosească echipamentele personale și rețelele Wi-Fi de acasă sau pe cele publice. Comunicarea de job se mută de pe e-mailurile de companie pe cele personale. Și așa mai departe…

Fiecare angajat al companiei tale este, de fapt, parte din echipa de securitate cibernetică. Ajută-i să fie permanent conștienți de acest lucru.

Cloudul este sigur, …

… din ce în ce mai sigur. Între soluțiile de securitate cibernetică și atacatori se dă o luptă neîntreruptă. O luptă de resurse, timp și inventivitate.

Partea pozitivă a acestei situații deloc plăcute este că întreaga industrie de Cloud caută permanent ca siguranța oferită clienților să fie mereu mai bună. Echipamentele și software-ul evoluează continuu. Experiența specialiștilor crește cu fiecare nouă provocare. Soluțiile de machine learning și inteligență artificială sunt din ce în ce mai folosite. Designul, construcția și protecția centrelor de date se conformează unor standarde stricte.

Dacă ai ajuns să citești acest articol pentru că încă ai îndoieli privind trecerea la Cloud, sperăm că te-am ajutat să faci acest pas către un viitor mai sigur pentru datele companiei tale.

Dacă ești în etapa comparației între mai multe variante de Cloud, pe această pagină găsești atât principalele informații despre suita de servicii GTS Cloud, cât și formularul prin care îi poți contacta pe colegii noștri cu care vei intra apoi în detalii.

Scrie-ne cu încredere: GTS Cloud deține premiul “Cel mai bun serviciu cloud pentru piețe orizontale”, acordat de EuroCloud Europe.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?