Solution brief

Soluție de Cloud Privat, cu nevoi speciale de procesare grafică și containerizare, oferită în timp record

Soluție de Cloud Privat, cu nevoi speciale de procesare grafică și containerizare, oferită în timp record

INTRO

Trebuie să recunoaștem că în filme, preferăm scenele în care, pentru a atinge anumite obiective,  eroii principali ajung să depășească un obstacol tehnic. De multe ori, așa arată viața noastră de zi cu zi. Nu salvăm omenirea, nu prindem răufăcători și nu stopăm calculatoare angrenate într-o luptă cu proprii creatori. Cu toate acestea, de succesul muncii noastre depinde stabilitatea sau capacitatea de dezvoltare a unor afaceri. Vorbim, astfel, despre crearea de noi locuri de muncă, deservirea unui număr mai mare de clienți cu produse și servicii la cel mai înalt nivel.

O noutate în activitatea noastră a fost reprezentată recent de crearea unui Cloud Privat, la locația clientului, soluție oferită unei companii, furnizor important de produse și soluții web în țară și internațional. Proiectul a presupus valorificarea întregii noastre expertize, pe segmentul software și hardware, cu o implicare totală din partea unei echipe de 30 de persoane. Lucrările au durat patru săptămâni. Soluția implementată permite companiei partenere să abordeze acum companii internaționale importante și să le propună o gamă superioară de servicii.

Nu am salvat lumea, dar am făcut-o mai ușor de accesat pentru o companie.

PREZENTARE CLIENT

Clientul acestui proiect este un start-up local, un important creator de produse și soluții web, servicii de promovare online, hosting și soluții de business, importator direct de piese și dispozitive pentru soluții complete IOT. Compania a experimentat, în ultima perioadă, o evoluție accelerată.

CERINȚE

Clientul a solicitat extinderea capacităților de procesare și stocare a datelor, la un nivel de securitate optim, în vederea abordării unui partener internațional important și pentru dezvoltarea ulterioară a afacerii.

Clientul ne-a comunicat intenția de a obține un cluster de maximum 14 servere, soluție scalabilă și eficientă, capabilă să gestioneze sute de mașini virtuale.

DIFICULTĂȚI ÎNTÂMPINATE

  • Îndeplinirea tuturor cerințelor tehnice. Cerințele s-au extins, pe parcurs. De exemplu, am montat o placă superioară pentru accesarea unor soluții de procesare grafică avansate.
  • Încadrarea în buget. Bugetul a fost limitat, raportat la complexitatea intervenției. În plus, costurile pe zona de hardware au evoluat constant pe parcursul execuției. Am ținut sub control aceste costuri, grație parteneriatelor GTS, formate de-a lungul timpului.
  • Încadrarea cerințelor în soluția tehnică propusă. Cloud-ul privat oferit a fost adaptat cerințelor specifice ale companiei.
  • Respectarea termenelor de livrare. Termenul limită a fost fix. Respectarea acestuia a fost îngreunată de contextul actual, cu întârzieri în livrări din partea producătorilor de componente hardware.

SOLUȚIILE PROPUSE

Înțelegând cerințele clientului am propus o soluție și arhitectură adecvată, care a inclus elemente hardware, cât și software. Proiectul s-a remarcat prin complexitate și elementele de noutate. Deși avem expertiză inhouse pe VMware si OpenStack și furnizăm servicii de Cloud Public GTS, bazate pe aceeași arhitectură, nu am mai oferit până acum soluții de Cloud Privat cu nevoi speciale de procesare grafică și containerizare.

CE AM OFERIT?

GTS a oferit consultanță, implementare, acceptanța soluției, knowledge transfer și suport post-implementare pentru trei luni, soluția fiind ușor de folosit de angajații cu cunoștințe tehnice. Partea de hardware  a inclus servere, echipamente comunicații, cabluri, instalare în rack.

Echipa IT internă din partea clientului este experimentată, dar nu a mai gestionat proiecte similare de cloud. Expertiza GTS a fost importantă, completând infrastructura creată.

 

FINAL FERICIT

Clientul a obținut, în timp record, o soluție la cheie care a răspuns solicitărilor exprimate. Datorită arhitecturii scalabile, clientul poate oferi ușor acum partenerilor săi o gamă extinsă de servicii, o calitate superioară, în condiții ridicate de siguranță. GTS a oferit un proiect complet, soluție la cheie, integrată în rețeaua existentă, funcționabilă, ușor de scalat pe verticală și orizontală, prin adăugarea de noduri sau componente.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?