Parteneriat între GTS Telecom și Ciena în valoare de 1 milion de euro pentru majorarea de zece ori a capacității de transport date

Parteneriat între GTS Telecom și Ciena în valoare de 1 milion de euro pentru majorarea de zece ori a capacității de transport date

București, 11 mai 2022: – GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, membru al grupului Deutsche Telekom AG, a implementat alături de Ciena (NYSE: CIEN) lucrări ample pentru actualizarea rețelei naționale și creșterea capacității de transport date de la 10G la 100G. Lucrările au presupus investiții totale de circa un milion de euro și au adresat și o serie de nevoi viitoare ale partenerilor locali și internaționali, rețeaua optică GTS putând atinge acum și capacități de 200G, 400G sau chiar 800G, în funcție de ritmul în care vor evolua nevoile clienților.

GTS deține si administrează în România o rețea extinsă de fibră optică si data centere, oferind o gamă completă de servicii, de la cele clasice de voce și date, la rețele private virtuale complexe sau medii Cloud administrate. GTS se adresează companiilor locale și globale, furnizorilor de telecomunicații si instituțiilor publice care necesită servicii de infrastructură IT.

Pentru noi a fost esențial să putem oferi clienților acces la un nivel de conectivitate de înaltă performanță în toată țara, iar parteneriatul cu Ciena permite tocmai atingerea acestui obiectiv”, a declarat Răzvan Stoica, director general la GTS Telecom. „Rețeaua GTS permite o extindere și mai mare a capacității, securitate și latență redusă pentru a susține cerințele în creștere de lățime de bandă venite din partea clienților. Faptul că putem opta cu ușurință pentru extinderea capacității de transport în viitorul apropiat, este un element cheie pentru partenerii noștri, permițând predictibilitate și stabilitate în acoperirea cererilor acestora pe termen lung”.

GTS Telecom înregistrează o creștere exponențială a cererii de capacitate de transport în România. Noi am proiectat o rețea care permite companiei să satisfacă nevoile imediate și viitoare ale clienților, îmbunătățind în același timp performanța și securitatea pentru a susține numărul tot mai mare de clienți și frecvența în utilizarea serviciilor de transport”, a declarat Virginie Hollebecque, vicepreședinte și lider al diviziei Ciena EMEA.

Implementarea utilizează platformele optice de pachete 6500 de la Ciena, bazate pe tehnologia coerentă WaveLogic, împreună cu rețelele ROADM (multiplexoare optice reconfigurabile de tip add/drop reconfigurabile), pentru a oferi o conectivitate consistentă și cu lățime de bandă mare pe întreg teritoriul României. Cu WaveLogic Encryption, GTS va putea încorpora servicii de criptare pentru clienții din sectorul public care au nevoie de securitate sporită. De asemenea, GTS apeleazî și la serviciile Ciena pentru migrarea și punerea în funcțiune a serviciilor de la distanță.

Cu o prezență de peste 25 de ani pe piața locală, GTS Telecom este un partener de încredere pentru numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Compania și-a început activitatea oferind primele servicii de access internet, de tip dial-up, terestru și prin satelit, fiind de altfel primul furnizor comercial de servicii de profil, iar, în prezent, dispune de o gamă variată de soluții de telecomunicații, cu un portofoliu vast de tehnologii de ultimă generație, de tip Cloud, colocare, Disaster-Recovery și backup, soluții de securitate, precum și altele.

 

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?