Noi investiții în extinderea centrului de date GTS Telecom din Cluj-Napoca

Noi investiții în extinderea centrului de date GTS Telecom din Cluj-Napoca

13.06.2018 | Bucuresti | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, alocă noi investiții în valoare de 310.000 euro pentru extinderea centrului de date din Cluj-Napoca, inaugurat la începutul anului 2016.  

București, 13 iunie 2018: GTS Telecom anunță o nouă serie de investiții în dezvoltarea centrului de date de la Cluj Napoca, la aproape doi ani de la inaugurarea acestuia, prin dublarea amprentei de colocare, ajungând astfel la o suprafața totală de 210 metri pătrați. Investiția în acest al doilea centru de date GTS Telecom din România depășește astfel suma de 1 milion de euro.  

„Gradul de ocupare actual precum și cererile clienților noștri pentru servicii livrate în centrul de date din Cluj Napoca ne-au determinat să ne concentrăm în continuare pe dezvoltarea și extinderea acestuia. Odată cu inaugurarea sa în 2016, două dintre cele mai importante provocări pentru noi au fost reprezentate de echiparea acestuia la cele mai înalte standarde, precum și asigurarea unor servicii de telecomunicații de înaltă calitate, cu care sunt deja obișnuiți clienții noștri. De aceea, am decis să extindem capacitatea amprentei care să permită companiilor crearea unui Disaster Recovery Center propriu în facilitatea oferită.” a menționat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Centrul de date GTS Telecom din Cluj-Napoca, localizat în complexul Liberty Technology Park, dispune acum de o suprafața totală de colocare de 140 metri pătrați, echipată cu 60 rack-uri, iar sistemul de generatoare asigură o soluție redundantă de tip N+1. Această investiție sporește disponibilitatea operațională a mediului de colocare, asigură legături de date versatile de orice capacitate, oferă o accesibilitate extrem de generoasă, precum și valori excepționale pentru timpul de răspuns la solicitările clienților și termenul de implementare în spațiul de colocare a echipamentelor existente. Operarea a două centre de date amplasate pe falii tectonice diferite, situate la peste 300 kilometri distanță și care găzduiesc două platforme de Cloud independente, precum și soluțiile redundante de comunicație între acestea permit designul și implementarea unor soluții complete de tip Backup și Disaster Recovery.   „Ne bucurăm deja de un interes ridicat din partea unor companii importante din domeniul IT, iar acest fapt ne încurajează să privim cu optimism către viitor.” a spus Sorin Drăghici, Sales Director GTS Telecom.  

Anul acesta GTS Telecom aniversează 25 de ani de activitate pe piața locală, fiind unul dintre cei mai importanți furnizor de servicii de telecomunicații din România, dedicat segmentului de companii medii și mari, oferind soluții integrate și flexibile de cea mai bună calitate, personalizate în funcție de nevoile de business ale clienților. Compania și-a început activitatea oferind primele servicii de acces internet, de tip dial-up, terestru și prin satelit, fiind primul furnizor comercial de servicii de profil, iar în prezent dispune de o gamă largă de soluții de telecomunicații, colocare, Cloud, storage care le oferă utilizatorilor o infrastructură completă de astfel de servicii.    

Despre GTS Telecom:
Încă din 2011, compania GTS Telecom este activă în sectorul serviciilor Cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie în regiune. Cu o gamă completă de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid și privat, storage și backup în timp real, GTS Telecom se adresează segmentului de organizații medii și mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din România, dar și internaționale. Soluțiile de Cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% și al unei platforme state-of-art.  

Pe lângă rapiditatea de instalare și soluțiile personalizate fiecărui tip de business în parte, serviciile de colocare și virtualizare furnizate de GTS Telecom oferă redundanță la toate nivelurile și o echipă specializată și dedicată clienților 24/7.  

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România. GTS furnizează soluții naționale și internaționale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip Cloud și colocare în centrele de date proprii din București. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. GTS este unul dintre membrii fondatori ai RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange) și este certificată ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 27001, ISO 27002 si ISO 27018. În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom. Operațiunile GTS Cehia și GTS Polonia au fost integrate de către operațiunile Deutsche Telekom din țările respective, care astfel și-au consolidat segmentul business-to-business. În România, GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?