GTS Telecom obține autorizația pentru desfășurarea operațiunilor de arhivare electronică în centrele sale de date

GTS Telecom obține autorizația pentru desfășurarea operațiunilor de arhivare electronică în centrele sale de date

05.12.2018 | București | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România, a obținut autorizarea pentru desfășurarea operațiunilor de arhivare electronică în centrele proprii de date, acordată prin Ordinul Ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale. Această autorizare certifică îndeplinirea condițiilor specifice activității de arhivare electronică, în conformitate cu legislația specifică și permite integrarea arhivelor electronice ale companiilor în infrastructura GTS Telecom, care asigură un grad ridicat de siguranță și integritate a datelor pe termen lung.  

GTS Telecom este una dintre puținele companii din România care deține în prezent o autorizație pentru desfășurarea operațiunilor de arhivare electronică în centrele de date proprii. Localizate în București și Cluj, centrele de date ale GTS Telecom asigură o deplină siguranță a documentelor și informațiilor stocate, precum și o garanție a integrității acestora pe o perioadă lungă de timp.  

„Autorizarea pentru desfășurarea operațiunilor de arhivare electronică în cele două centre de date GTS este pentru noi o recunoaștere a respectării celor mai înalte standarde în activitatea pe care o desfășurăm. Această realizare demonstrează încă o dată angajamentul nostru față de clienții GTS și eforturile continue de a îmbunătăți experiența acestora.” a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.  

 

Odată cu evoluția accelerată a tehnologiei din era digitală, companiile produc un volum din ce în ce mai ridicat de documente electronice care necesită o depozitare în condiții optime de siguranță și confidențialitate. Această facilitate tehnologică se adresează în primul rând entităților reglementate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară), cum ar fi: societățile de servicii de investiții financiare, societățile de administrare a investițiilor, organismele de plasament colectiv auto administrate, operatorii de piață/sistem, depozitarii centrali, casele de compensare, administratorii de fonduri de investiții alternative, societățile de asigurare și/sau reasigurare, intermediarii în asigurări și/sau reasigurări, administratorii fondurilor de pensii private etc., datorită obligativității stocării documentelor în format digital într-un centru de date autorizat. Pe lângă acestea, serviciile de găzduire în centrele de date autorizate ale GTS Telecom sunt oferite și companiilor care desfășoară activități de arhivare electronică, dar și oricărei organizații care produce un volum ridicat de documente electronice, care pot fi depozitate și găzduite în condiții conforme cu standardele impuse de legislația în vigoare.  

„Această facilitate este o soluție accesibilă tuturor companiilor care doresc să opteze pentru găzduirea arhivei electronice a datelor proprii în deplină siguranță, fără costuri suplimentare alocate pentru dezvoltarea și gestionarea unei infrastructuri fiabile, acestea fiind acoperite de GTS.” a menționat Sorin Drăghici, Director de Vânzări al GTS Telecom.  

GTS Telecom, membră a Deutsche Telekom, este una dintre cele mai longevive companii românești și un partener de încredere pentru servicii de telecomunicații pe piața locală, aniversând anul acesta 25 de ani de activitate. Încă din 2007, compania a deschis un centru de date propriu în București, asigurând un SLA operațional 100% de la lansare și timpi de răspuns excepționali. Din 2016, GTS Telecom operează cel de-al doilea centru de date propriu, în Cluj-Napoca, asigurând astfel o infrastructură care servește scenariilor de backup și Disaster Recovery.  

Compania a înregistrat performanțe financiare în creștere constantă, atingând o cifră de afaceri de 18.5 milioane euro în anul 2017. Aceasta a investit 2 milioane de euro în ultimii trei ani în dezvoltarea și extinderea centrelor sale de date și a platformelor de Cloud.  

Despre GTS Telecom:
GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România. GTS furnizează soluții naționale și internaționale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip Cloud și colocare în centrele de date proprii din București și Cluj. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. În iunie 2014 GTS Telecom este achiziționată de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, compania continuând să opereze independent în România.
Compania numără aproximativ 120 de angajați și are sediul în București.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?