GTS Telecom intra pe piața de servicii Firewall as a Service cu noua platformă de securitate cibernetică

GTS Telecom intra pe piața de servicii Firewall as a Service cu noua platformă de securitate cibernetică

07.03.2019 | București | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C cu tehnologii de ultima generație din Romania, intra pe piața de servicii FWaaS (Firewall as a Service) prin dezvoltarea unei platforme care le permite clienților securizarea conexiunii la Internet si a serverelor fizice sau virtuale găzduite in centrele de date ale furnizorului. Noul serviciu contribuie la gestionarea într-un mod cât mai flexibil al securității cibernetice a clienților GTS Telecom.

  Integrata in infrastructura GTS, noua platforma FWaaS permite creșterea nivelului de protecție împotriva atacurilor cibernetice, fără alocarea din partea clienților a unor resurse suplimentare pentru achiziționarea de echipamente performante si licențe costisitoare. Implementarea  platformei Firewall as a Service include asigurarea unei configurații de tip high-availability si găzduirea acesteia in centrul de date propriu, mentenanța si  upgrade-urile rămânând in responsabilitatea GTS Telecom. Aceasta soluție se adresează tuturor companiilor care utilizează o conexiune la Internet sau servicii de Cloud si colocare furnizate de GTS, permițându-le analiza si filtrarea informațiilor transmise prin internet, protejarea datelor companiei si ale angajaților, dar si reducerea riscurilor unor atacuri cibernetice.

„Pe măsură ce companiile se expun din ce in ce mai mult la transformarea digitala, acestea au nevoie de tehnologii moderne de protecție, cu un grad ridicat de flexibilitate si disponibilitate. Noua soluție de securitate cibernetica GTS Firewall as a Service oferă aceasta adaptabilitate necesara clienților noștri pentru a-și desfășura activitatea online in siguranță, astfel încât aceștia să se poată concentra mai degrabă pe aspectele de creștere ale afacerii lor. Credem ca acest serviciu va atrage venituri totale in valoare de aproximativ 200.000 euro in următorii 2 ani.” a declarat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.

Noul serviciu GTS FWaaS este disponibil in trei tipuri de abonament - Basic, Premium si Professional, in funcție de cerințele clienților. Aceștia beneficiază de suport si mentenanță oferite de GTS pe tot parcursul contractului, dar au inclusiv si posibilitatea sa-si gestioneze serviciul cu resursele proprii, răspunzând astfel nevoilor extrem de specifice de securitate ale business-ului respectiv.  

„Interesul crescut din partea clienților noștri pentru acest tip de serviciu ne-a determinat sa investim in dezvoltarea platformei GTS FWaaS, folosind echipamente firewall de noua generație si infrastructura noastră existenta. Clienții primesc consultanta din partea specialiștilor GTS pentru configurarea si implementarea soluției, precum si ajustarea acesteia in funcție de cerințele specifice de securitate ale companiei” spune Sorin Drăghici, director de vânzări al GTS Telecom.

Prin lansarea noului serviciu de FWaaS, GTS Telecom își completează astfel gama de servicii de securitate, care include GTS Anti DDoS, managed network security prin gestionarea de firewall hardware, produse anti malware si soluții integrate de securitate (supraveghere video, control acces, detecție si alarmare la efracție si incendiu).  

Cu o activitate pe piața din Romania de peste 25 de ani, GTS Telecom, membra a Deutsche Telekom, este una dintre cele mai longevive companii romanești si un partener de încredere pentru serviciile de telecomunicații pe piața locala. Compania IT&C pune la dispoziția clienților săi un portofoliu extins de servicii naționale si internaționale ce consta in soluții de tip Cloud, servicii de colocare, backup si Disaster-Recovery in data centrele proprii din București si Cluj-Napoca, servicii de acces internet si anti DDoS, servicii de date si voce.    

Despre GTS Telecom:
GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C cu tehnologii de ultima generație din Romania. GTS furnizează soluții naționale si internaționale de servicii de tip Cloud, colocare, backup si Disaster-Recovery in centrele de date proprii din București si Cluj, servicii de acces internet si anti-DDoS, servicii de date si voce. Compania administrează o rețea extinsa de Ethernet si MPLS, bazata pe o infrastructura solida de fibra optica. In iunie 2014 GTS Telecom este achiziționata de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, compania continuând sa opereze independent in Romania.

Compania numără aproximativ 130 de angajați si are sediul central in București. Pentru mai multe informații, accesați: www.gts.ro

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?