GTS Telecom intră pe piața de servicii de tip Disaster Recovery as a Service, folosind soluția Veritas Net Backup

GTS Telecom intră pe piața de servicii de tip Disaster Recovery as a Service, folosind soluția Veritas Net Backup

30.10.2018 | București | Comunicate de Presa 

București, 30 octombrie  2018: GTS Telecom, una dintre cele mai longevive companii românești pe piața de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură, lansează gama completă de servicii de tip Disaster Recovery as a Service (DRaaS). Serviciul Backup as Service, parte a acestei noi game, folosește software-ul Veritas Net Backup și asigură protecția și recuperarea predictibilă a datelor în caz de dezastru, aplicabilă la nivel de server fizic sau virtual.    

Soluțiile DRaaS ale GTS Telecom sunt create pentru a proteja și asigura disponibilitatea permanentă a datelor critice ale companiilor prin servicii complete de stocare, recuperare a datelor în caz de dezastru și de asigurare a continuității afacerii. Serviciul Backup as a Service are o interfață ușor de utilizat, care permite realizarea backup-ului, restaurarea și arhivarea pentru orice tip de sistem de operare, baze de date sau aplicații. Astfel, companiile își pot administra și proteja datele din momentul în care acestea sunt create până în cel în care optează pentru ștergerea lor, acomodând în mod dinamic și automat necesarul de capacitate suplimentară de stocare.    

„Am extins experiența acumulată în soluții punctuale de tip Disaster Recovery, realizate pentru clienții noștri, și am investit într-o platformă complexă, care să acopere toate cazurile reale cu care aceștia se pot confrunta. Serviciile noastre sunt susținute de cele două locații cu centre de date GTS și oferă tehnologii scalabile și ușor de utilizat. Acum putem acoperi orice scenariu de Disaster Recovery solicitat de client, replicând datele din orice sursă în care sunt stocate către destinații variate, unde pot fi restaurate, cu orice tip de conectivitate în caz de dezastru și continuitate operațională în funcționare pe soluția restaurată”, a declarat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.    

„Clienții noștri beneficiază și de expertiza inginerilor de dezvoltare ai GTS, care pot acorda consultanță pe parcursul întregului proces de implementare a soluției de Business Continuity: de la analiză la design-ul personalizat, până la implementare, testare și mentenanță”, a adăugat Răzvan Stoica.  Noul serviciu Backup as a Service dezvoltat de GTS Telecom poate fi accesat în baza unui abonament lunar, cu un model de tarifare în funcție de consum (pay-per use), oferind flexibilitatea și scalabilitatea de care departamentele IT au nevoie pentru a satisface cererile în continuă creștere din cadrul organizațiilor pe care le deservesc. Astfel, companiile nu trebuie să investească în soluții software și hardware, investiția în dezvoltarea  platformei, gestionarea și actualizarea acesteia fiind acoperite de GTS.  Serviciul Backup as a Service dezvoltat de GTS Telecom foloseste solutia software NetBackup dezvoltata de compania Veritas Technologies, lider mondial pe piața software pentru protectia datelor (Sursa: Gartner Inc., Market Share: Enterprise Infrastructure Software, Worldwide, 2017, May 2018), cu o experiență de peste 30 de ani în acest domeniu.    

„Echipa de profesioniști tehnici ai GTS a dezvoltat, pe baza soluției Veritas NetBackup, un serviciu Backup as a Service de referință prin prisma beneficiilor oferite clienților săi, adaptat totodată specificului și cerințelor pieței din România. Lansarea noului serviciu Backup as a Service marchează un moment important în cadrul parteneriatului strategic între GTS Telecom și Veritas Technologies. Suntem convinși că împreună vom îmbunătăți standardele de performanță și de încredere în serviciile de protecție a datelor disponibile pe piață locală”, a declarat Vasile Aniculaesei, Territory Manager – Bulgaria, Cyprus, Greece, Romania pentru Veritas Technologies.       

GTS Telecom, membră a grupului Deutsche Telekom, aniversează anul acesta 25 de ani de activitate pe piața locală, fiind un partener de încredere pentru companiile medii și mari din România, dar și internaționale. Pentru a asigura o conectivitate continuă clienților lor, compania oferă o gamă completă de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură. Aceasta este susținută de două centre de date proprii, localizate în București și Cluj, două platforme Cloud și o rețea de comunicații dezvoltată la cele mai înalte standarde.    

Despre GTS Telecom    

GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România. GTS furnizează soluții naționale și internaționale de transport de date, voce, acces internet, anti-DDoS, servicii de tip Cloud și colocare în centrele de date proprii din București și Cluj-Napoca. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. GTS este unul dintre membrii fondatori ai RoNIX (Romanian Network for Internet eXchange) și este certificată ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001, ISO 27001, ISO 27002 si ISO 27018. În iunie 2014 a fost finalizată oficial tranzacția prin care Deutsche Telekom a achiziționat GTS Central Europe, grupul din care făcea parte GTS Telecom. Operațiunile GTS Cehia și GTS Polonia au fost integrate de către operațiunile Deutsche Telekom din țările respective, care astfel și-au consolidat segmentul business-to-business. În România, GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent.  Compania numără aproximativ 120 de angajați și are sediul în București.  Pentru mai multe informații, accesați: www.gts.ro    

Despre Veritas Technologies    

Utilizând portofoliul de soluții Veritas, organizații de toate dimensiunile își pot accelera transformarea digitală și pot adresa eficient provocări din zonele IT și de afaceri, cum ar fi managementul datelor în medii Cloud multi-vendor, protecția datelor, optimizarea spatiilor de stocare, pregătirea din perspectiva complianței cu cerințele reglementărilor relevante, portabilitatea aplicațiilor – fără a deveni dependenți de un anumit furnizor de Cloud. Optzeci și șase de procente din companiile ce fac parte din Fortune 500 se bazează astăzi pe soluții Veritas pentru a înțelege și gestiona mai bine datele pe care le dețin și pentru a obține astfel avantaj competitiv sustenabil.  Pentru mai multe informații, accesați www.veritas.com 

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?