GTS Telecom continua investițiile in Cluj-Napoca, prin implementarea unei platforme Cloud de 200.000 de euro

GTS Telecom continua investițiile in Cluj-Napoca, prin implementarea unei platforme Cloud de 200.000 de euro

30.06.2016 | Cluj-Napoca | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructura din Romania, a finalizat etapa de implementare a platformei Cloud din Cluj-Napoca. Odată cu aceasta, s-au extins serviciile de conectivitate destinate acesteia si centrului de date din acest oraș. Platforma este a doua deținută si operata de companie pe teritoriul tarii, iar investiția de aproximativ 200.000 de euro reprezintă o continuare a planurilor de dezvoltare anunțate odată cu lansarea centrului de date din Cluj-Napoca, in luna martie a acestui an.

Recent instalata, platforma Cloud din Cluj-Napoca foloseste cele mai noi versiuni de virtualizare VMware si pune la dispoziția utilizatorilor întreaga gama de servicii Cloud de tip IaaS (Infrastructure-as-a-Service) pe care compania le furnizează deja pe platformele existente din Bucuresti si din centrele fostelor operațiuni ale GTS Central Europe (Budapesta, Praga, Varșovia). Extinderea serviciilor de conectivitate disponibile in Cluj-Napoca prin includerea serviciilor Ethernet cu diversitate de echipament si rute de acces, serviciilor Internet de capacitate mare (8 Gbps) si conectivităților pentru soluțiile de colocare, Cloud si storage le oferă utilizatorilor infrastructura completa necesara implementării soluțiilor de Disaster Recovery pe distante mari.  

„Suntem mândri de inaugurarea noii platforme Cloud din Cluj-Napoca, a doua operata de GTS Telecom in Romania, la mai puțin de trei luni după lansarea centrului de date de aici. Aceasta reușită reprezintă o încununare a eforturilor întregii echipe GTS Telecom si este o noua dovada a profesionalismului acesteia. Livram întotdeauna ceea ce spunem ca vom livra”, a adăugat Răzvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Platforma Cloud din Cluj-Napoca este cea de a doua operata de GTS Telecom in Romania, alături de cea din Bucuresti, si a cincea din seria platformelor activate de fosta GTS Central Europe. Ea face parte din planul de dezvoltare anunțat in luna martie, când compania a inaugurat centrul de date din Cluj-Napoca, rezultat al unei investiții de aproximativ 500.000 de euro. Astfel, investiția totala realizata de GTS Telecom in Cluj-Napoca se ridica la aproximativ 700.000 de euro in anul 2016.

Încă din 2011, compania GTS este activa in sectorul serviciilor Cloud, fiind unul dintre jucătorii care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de Cloud (Infrastructura ca Serviciu: IaaS) de tip public, hibrid si privat, storage,  backup in timp real, consultanta si design al soluțiilor Disaster Recovery, GTS se adresează segmentului de organizații medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii de top din Romania, dar si internaționale. Soluțiile de Cloud computing furnizate de GTS Telecom oferă avantajul unui uptime de 99,99% si al unei platforme state-of-art.  

Pe lângă rapiditatea de instalare si soluțiile personalizate fiecărui tip de business in parte, serviciile de colocare si virtualizare furnizate de GTS Telecom oferă redundanta la toate nivelurile si o echipa specializata si dedicata clienților 24/7.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?