GTS – primul operator din CEE certificat MEF pentru serviciile Ethernet

GTS – primul operator din CEE certificat MEF pentru serviciile Ethernet

GTS Central Europe (GTS), operator major de telecomunicații cu infrastructura proprie si furnizor de servicii in centrele proprii de date, a anunțat astăzi finalizarea cu succes a testelor pentru obținerea certificării MEF 9 si MEF 14 pentru portofoliul sau de servicii Ethernet. Programul de certificare MEF (Metro Ethernet Forum) este referința industriei de telecomunicații pentru excelenta Carrier Ethernet. GTS devine astfel primul operator din Europa Centrala si de Est care obține aceasta certificare.

"Pe fondul creșterii rapide a cererii de aplicații care necesita conexiune de banda larga, Ethernet este solutia preferata de conectivitate pentru orice afacere si client de wholesale," a declarat Ignacio Irurita, CTO al grupului GTS. "Finalizarea cu succes a programului de certificare le garantează clienților noștri ca produsele GTS Ethernet respecta cele mai înalte standarde ale industriei de telecomunicații si confirma ca furnizam produse de cea mai înaltă calitate. Este un element cheie al strategiei noastre de a le furniza clienților servicii fără egal in regiunea ECE."

Portofoliul GTS de servicii Ethernet include GTS Ethernet Line, GTS Ethernet VPN, GTS Ethernet Media Line si GTS Ethernet NNI. Aceste servicii livrează noi beneficii fără egal, inclusiv economii substanțiale de cheltuieli legate de deținerea in proprietate, scalabilitatea excepțională, calitate flexibila a serviciilor si soluții cu fiabilitate ridicata.

MEF este o organizație globala non profit dedicata accelerării adoptării tehnologiei Ethernet ca tehnologie preferata pentru rețele si servicii. Cuprinzând peste 180 de furnizori de servicii, furnizori de echipamente si organizații de testare, organizația dezvolta specificații tehnice si recomandări, pentru a asigura compatibilitatea si inter-conectivitatea in rândul rețelelor de operatori.

"Fiind primul furnizor din Europa Centrala si de Est care obține certificarea MEF 9 si 14, GTS se alătură unui număr tot mai mare de furnizori globali de servicii angajați in vederea livrării serviciilor Carrier Ethernet certificate MEF companiilor si clienților de wholesale" a declarat Nan Chen, Președinte MEF. "Ne dorim ca GTS sa își continue activitatea in regiune pentru a ne ajuta sa realizam misiunea MEF de a accelera adoptarea tehnologiei Carrier Ethernet."

Toate testele necesare pentru acordarea certificatului se desfășoară pe servicii live furnizate in rețeaua de producție GTS de către Iometrix, care este autoritatea acreditata de testare a ME. Grupul GTS operează o rețea unica de Ethernet care acoperă Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si România. Creșterea continua a numărului de aplicații pentru clienți necesita o conexiune rapida de date si, de aceea, GTS lucrează constant pentru a dezvolta serviciile bazate pe Ethernet, mediul ideal pentru aplicațiile complexe.

Despre MEF:

MEF, organismul definitoriu pentru Carrier Ethernet, este o alianță globala a industriei, care cuprinde peste 180 de organizații, inclusiv furnizori de servicii de telecomunicații, operatori de cablu, producători de echipamente de rețea/software, furnizori de semiconductori si organizații de testare. Misiunea MEF este de a accelera adoptarea la nivel mondial a rețelelor si serviciilor Carrier Ethernet. MEF dezvolta specificații tehnice si acorduri de implementare a tehnologiei Carrier Ethernet pentru a promova interoperabilitatea si desfășurarea acesteia la nivel mondial. Mai multe informații sunt disponibile pe www.metroethernetforum.org.

Despre GTS:

Grupul GTS CE este deținut de un consorțiu de investitori de capital privat, conduși de Columbia Capital si M/C Venture Partners, investitori americani cu o vasta experiența in sectoarele serviciilor de telecomunicații si a celor bazate pe tehnologie, precum si Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. Harbour Vest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners întregesc Consorțiul. Mai multe informații pe www.gts.ro sau www.gtsce.com.

GTS Telecom are 150 angajați si a avut in 2010 o cifra de afaceri de 23.6 milioane euro cu venituri operative (EBITDA) de 5 milioane euro. In 2010 GTS Central Europe a preluat compania locala Datek, cu peste 200 de clienți companii pe piață din România. Preluarea face parte dintr-o strategie de consolidare pe piață europeana demarata in 2004 si care in 2010 a adus in grupul GTS pe lângă Datek, companii precum Dial Telecom in Slovacia si Interware in Ungaria. GTS Telecom este certificata ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 si ISO 27001, iar in anul 2010 nivelul de stabilitate si continuitate al serviciilor furnizate clienților, a atins nivelul de 99,96%, după ce in anul 2009 valoarea aceluiași parametru a fost de 99,92%.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?