GTS Central Europe își extinde operațiunile prin achiziția in Romania a operatorului Datek

GTS Central Europe își extinde operațiunile prin achiziția in Romania a operatorului Datek

GTS Central Europe (GTS CE), operator telecom lider pe piața central și est europeană (CEE), anunță azi finalizarea unui contract semnat în decembrie anul trecut privind achiziția companiei Datek, un jucător semnificativ pe piața telecom din România.

Datek are o bază de clienți importantă în segmentul companiilor financiare și în cel public, ceea ce o face complementară din acest punct de vedere operațiunilor din Romania. GTS va integra Datek în structura operațională existentă în România, veniturile combinate ale noii entități fiind superioare valorii de 25 de mil Euro. Prin această achiziție GTS își întărește poziția competitivă și își extinde amprenta nu numai în România ci și regional. "GTS CE a jucat și va continua să joace un rol cheie în consolidarea pieței operatorilor alternativi de telecomunicații cu infrastructură proprie din regiunea centrală și est europeană.

Pentru noi, achiziția Datek reprezintă un alt pas major prin care ne întărim poziția la nivel regional, și prin care generăm eficiență crescută și servicii cu parametrii superiori clienților" a spus Adam Sawicki, CEO al grupului GTS CE. "Datek aduce GTS CE beneficii tehnologice și operaționale semnificative, incluzând aici cei peste 400 km de rețea de fibră optică și o expertiză profesională importantă în domeniul integrării de sisteme IT ca și în sectorul financiar.

Profilul Datek este complet compatibil cu strategia noastră de dezvoltare pe termen lung, strategie focalizată pe furnizarea de servicii în segmentul corporațiilor, wholesale și în sectorul public." In plus față de serviciile telecom, Datek oferă clienților săi transfer de date, servicii de integrare și dezvoltare de infrastructură și este principalul partener regional pentru numeroși Carrier-i globali de telecomunicații și instituții financiare internaționale. Baza de clienți internaționali ai Datek este complementară strategiei GTS axată pe furnizarea de servicii de comunicații de date și servicii gestionate integral către corporații și Carrier-i telecom.

“Decizia de a integra Datek în structura GTS este un pas important pe care îl facem, prin care ne întărim poziția competitivă în România și în regiunea central și est europeană. Noua compania ce va rezulta din fuziune va continua să dezvolte, să lanseze și să ofere pe piață produse și servicii bazate pe tehnologii avansate, implementate pe rețeaua noastră regională de fibră optică," a adăugat Dan Mihăescu CEO al GTS Telecom.

"Avem ca obiectiv continuarea creșterii afacerilor companiei cu ritmuri superioare pieței și suntem determinați să continuăm prin a crea valoare pentru clienții noștri. “Această achiziție va aduce beneficii importante atât clienților GTS CE cât și Datek, care curând vor putea beneficia de un portofoliu de servicii extins, unificat." a spus Leonard Lichi, CEO la Datek. "Furnizarea serviciilor către clienții Datek existenți se va face neîntrerupt, iar toate obligațiile și înțelegerile contractuale vor rămâne valide. “Achiziția Datek este cea mai recentă operațiune a GTS ce are ca obiectiv clar consolidarea pieței regionale de telecomunicații. Operațiunea inițiată în 2004 prin achiziția, la acea dată în Cehia, a operatorului Aliatel a fost urmată, un an mai târziu, de integrarea operatorului polonez Energis, a operatorilor slovaci Telenor și Nextra și apoi, pe piața cehă, de achizițiile companiilor Contactel, Telenor și Nextra. Împreună cu integrarea de noi furnizori telecom, GTS a finalizat recent și operațiunea de restructurare operațională. Au fost create șapte unități de business și funcțiuni regionale orientate client, conducând astfel la creșterea eficienței, a vizibilității și responsabilității în companie.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?