GTS alege Ciena pentru rețeaua 100G din Europa Centrala si de Est

GTS alege Ciena pentru rețeaua 100G din Europa Centrala si de Est

HANOVER, Md.– 9 iulie 2013 – Compania Ciena® (NASDAQ: CIEN), „the network specialist”, a anunțat astăzi ca GTS Central Europe, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de telecomunicații integrate si servicii de data center din Europa Centrala si de Est, a implementat soluțiile de tip „converged packet optical” oferite de Ciena pentru a-si îmbunătăți rețeaua internațională, incluzând servicii 100G. Aceasta implementare va îmbunătăți nivelul de scalabilitatea, va creste capacitatea si va scădea latenta, pentru a răspunde cererilor tot mai numeroase pentru rețele de mare capacitate ale clienților GTS, companii sau instituții guvernamentale. In plus, soluțiile Ciena vor asigura infrastructura pentru serviciile 100GE, care vor permite conectarea eficienta a transportatorilor si furnizorilor de conținut la rețelele lor regionale.

Informații cheie:

• GTS deține si administrează o rețea extinsa de fibra optica si data centere in Europa Centrala si de Est, oferind o gama completa de servicii, de la cele clasice de voce si date, la rețele private virtuale complexe si medii Cloud administrate. GTS se adresează companiilor globale, furnizorilor de telecomunicații si instituțiilor publice care necesita servicii de infrastructura in întreaga regiune.

• După testarea cu succes a soluțiilor Ciena, GTS a optat pentru 6500 Packet-Optical Platform cu procesoarele WaveLogic 3 Coherent Optical, pentru a oferi capacitate de 100G rețelelor sale cu trafic ridicat din Polonia, Republica Ceha si Germania.

• O caracteristica importanta a echipamentelor 6500 oferite de Ciena, care a contribuit la alegerea acestora in cadrul proiectului, este capacitatea acestora de a susține servicii 100GE, precum si lungimi de unda 100G neregenerate, pe distante de 1400 km in cadrul rețelei de transport a GTS.

• Implementarea acestor soluții vine in contextul unui parteneriat de lunga durata intre Ciena si GTS. GTS a implementat deja in cadrul rețelei sale echipamente din seria 4200, CoreStream Agility Optical Transport System si produse de packet networking oferite de Ciena.

Citate ale oficialilor companiilor:

• „Implementarea echipamentelor 6500 Packet-Optical Platform oferite de Ciena permite echipei GTS sa își respecte in continuare angajamentul luat fata de clienți, acela de le a oferi tehnologii de ultima ora si soluții inovatoare. Tehnologia converged packet optical oferita de Ciena ne permite sa îmbunătățim, la nivelul rețelei noastre internaționale, capacitatea si nivelul de latenta, sa susținem serviciile ce solicita trafic intens si aplicațiile Enterprise.” - Sunny Kumar, Vicepreședinte in Departamentul de Marketing si Business Development GTS

• „Ca parteneri pe termen lung ai GTS, ne-am confruntat alături de ei cu intensificarea cererii pentru rețele de mare capacitate in regiunea Europei Centrale si de Est. Pentru a fi pregătiți sa răspundem acestor necesitați in viitor, este nevoie nu doar de sporirea capacitații, ci si de o infrastructura eficienta in ceea ce privește costurile, care sa le permită companiilor de telecom sa ofere serviciile solicitate de clienții lor. Prin utilizarea soluțiilor noastre converged packet optical, rețeaua îmbunătățită a GTS va răspunde cu succes exigentelor de transport si latenta ale clienților săi din Europa Centrala si de Est, si nu numai.” - Nick Walden, Director Regional in Europa de Nord al Ciena

Informații tehnologice:

• Arhitectura de rețea OPn pentru realizarea rețelelor de noua generație oferita de Ciena combina sistemele de rețea optica si pachet cu programarea software si interfețe deschise.

• Special create pentru modernizarea rețelelor, soluțiile 6500 oferite de Ciena transporta capacități extinse de Ethernet, TDM si WDM in cadrul unei singure platforme, pentru a susține furnizarea de servicii noi sau existente in maniera eficienta din punct de vedere al costurilor, de la acces la backbone.

• Ciena a fost desemnata recent liderul mondial in domeniul platformelor Optical Packet in cadrul Optical Transport Quarterly Report realizat de compania de analiza Dell’Oro Group.

• Ciena este o companie inovatoare, lider de piață in domeniul tehnologiilor coherent optical, având la activ 24.000 de livrări de interfețe coherent 40G/100G către peste 150 de clienți din toata lumea, si aproximativ 25 milioane km coherent instalați.

Resurse:

• Application Note: Solutia Ciena WaveLogic 3 asigura o rețea mai extinsa si mai inteligenta

• Prezentarea produsului: Platforma 6500 Packet Optimal

• Application Note: Prelucrarea optica coerenta pentru rețele de mare capacitate

• White Paper: Arhitectura de rețea OPn

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?