GTS achiziționează Sitel Data Center si înființează compania CE Colo

GTS achiziționează Sitel Data Center si înființează compania CE Colo

GTS Central Europe, operator major de telecomunicații bazat pe infrastructura si furnizor de servicii de centre de date in Europa Centrala si de Est (ECE), a anunțat achiziția Sitel Data Center, operatorul celui mai mare nod de Internet independent din Cehia. Sitel Data Center, cu o suprafață de 2.270 m2 si o cifra de afaceri estimata la 6,3 milioane Euro in 2010, găzduiește cel mai mare punct de peering din CEE si asigura servicii pentru clienți precum Tesco, Interoute si Mobilkom. GTS devine astfel cel mai mare jucător pe piață de centre de date din Cehia si își întărește poziția puternica in regiunea Europei Centrale si de Est. Sitel Data Center va face parte din compania nou înființată CE Colo, alături de toate celelalte 13 centre de date ale Grupului GTS.

„In conformitate cu strategia anunțată anterior in sectorul centrelor de date, continuam sa ne întărim poziția. Sunt convins ca eforturile noastre de a deveni cel mai mare furnizor de servicii pe piață centrelor de date in regiunea ECE sunt apreciate de clienți,” a declarat CEO-ul Grupului GTS, Adam Sawicki. “Deoarece divizia noastră de centre de date s-a extins atât de mult anul trecut, am decis sa dedicam aceasta parte a activității noastre, unei companii separate nou înființată denumita CE Colo.” , a adăugat acesta.

Sitel Data Center este situat in Praga si deține o suprafață de 2,270 m2 plus 314 m2 disponibili pentru extindere. Sitel Data Center deservește aproximativ 130 de companii, printre care Tesco, Interoute, Mobilkom, Active 24 si Teleplan. Cifra de afaceri estimata pentru centru in 2010 este de 6,3 milioane Euro, iar EBITDA (venituri din operare înainte de calcularea taxelor, dobânzilor, deprecierii si amortizării) in jur de 3,1 milioane Euro. Tranzacția a fost încheiată pe 6 ianuarie, anul curent.

Sitel Data Center este de asemenea, un punct esențial de joncțiune si peering. Suprafața sa reprezintă cel de-al optulea punct de peering din Europa, prin care trece 55% din traficul total in Cehia. Centrul are un total de 145 km de linii de fibra optica, ce conduc către alte puncte POP importante din Praga.

“Datorita achiziției Sitel Data Center, devenim cel mai mare furnizor de astfel de servicii in Cehia cu o cota de piață de 35%. Datorita achiziției de anul trecut a Interware, suntem cel mai mare jucător pe piață din Ungaria, iar poziția noastră generala in ECE este printre cele mai puternice,” a declarat Jan Daan Luycks, CEO CE Colo, noua membra a familiei GTS. “Treptat, toate cele 14 centre de date ale Grupului GTS vor fi transferate către compania nou înființată, dedicata centrelor de date”, a adăugat acesta. Achiziția Sitel Data Center este aliniata strategiei Grupului GTS in acest sector. Pentru a răspunde la cererea tot mai mare pentru servicii de centre de date in regiunea ECE, GTS si-a anunțat in martie 2010 planurile de extindere. In vara anului 2010, centrele de date din Polonia au fost extinse cu 500 m2 si a fost deschis încă un centru de 700 m2 in Praga. In același timp, a fost achiziționată compania Interware din Ungaria, un furnizor de servicii de centre de date cu o suprafață de 1,075 m2. In afara de sectorul de centre de date, Grupul GTS a achiziționat anul trecut si operatorul Datek din România, precum si operatorul Dial Telecom din Slovacia.

Grupul GTS si, respectiv, compania nou înființată CE Colo operează acum 14 centre de date in Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia si România. Acestea oferă o suprafață de peste 13 000 m2 de spațiu pentru mai mult de 2000 de clienți. GTS Central Europe (GTS CE) este lider in furnizarea de soluții integrate de telecomunicații in tarile din Europa Centrala si de Est.

GTS CE deține o rețea regionala extinsa de fibra optica, in toata regiunea ECE, cu extensii ale rețelei in tarile învecinate precum Austria, tarile din Balcani, Statele Baltice, Rusia, Turcia si Ucraina. In tarile ECE, precum Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia si România, GTS CE deține rețele metropolitane subterane pentru furnizarea de servicii de comunicații de voce, date, IP, MPLS si banda larga, pentru clienți comerciali locali dar si pentru furnizori de telecomunicații, operatori de telefonie mobila si furnizori de conținut. GTS CE a primit premiul “Cea mai buna oferta Wholesale din Europa Centrala si de Est” din partea revistei Capacity in 2005, 2007, 2009 si 2010. In 2009, GTS CE a generat venituri de 384,5 milioane de euro si EBITDA de 86,0 milioane de euro.

Grupul GTS CE este deținut de un consorțiu de investitori de capital privați, conduși de Columbia Capital si M/C Venture Partners, investitori americani cu o vasta experiența in sectoarele serviciilor de telecomunicații si a celor bazate pe tehnologie, precum si Innova Capital, un grup major de capital privat concentrat pe zona Europei Centrale. Harbour Vest Partners, Oak Investment Partners si Bessemer Venture Partners întregesc Consorțiul. Mai multe informații pe www.gts.ro sau www.gtsce.com.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?