Dezvoltarea serviciilor de Data Center a GTS Central Europe continua

Dezvoltarea serviciilor de Data Center a GTS Central Europe continua

GTS Central Europe, operator telecom lider pe piața central și est europeană (CEE), anunță astăzi deschiderea unui nou Data Center in Praga, Cehia. Inaugurarea noului Data Center, cu o suprafață totala de 720mp este reacția fireasca a GTS la creșterea cererilor pentru servicii de colocare si Hosting. Portofoliul de servicii de Data Center, in continua dezvoltare, completează serviciile bazate pe rețeaua regionala si metropolitana de fibra optica proprie a GTS.

Inaugurarea acestui nou centru in Praga, alături de achiziționarea Datek in Romania si Interware in Ungaria, subliniază strategia grupului de dezvoltarea serviciilor de Hosting. GTS operează in prezent zece asemenea centre in Cehia, Ungaria, Polonia si Romania fiind unul dintre cei mai importanți furnizori din Europa Centrala si de Est. Deoarece Data Center-ele sunt interconectate prin rețeaua proprie de fibra optica de mare capacitate, clienții pot beneficia de servicii simultane in multiple centre de date, cum ar fi back-up sau soluții de Disaster Recovery.

"Suntem singurul operator care deține Data Center-e proprii in mai multe tari din Europa Centrala si de Est. Pentru a putea satisface nevoile de dezvoltare ale clienților noștri suntem preocupați sa extindem amprenta centrelor de colocare si sa îmbunătățim permanent portofoliul de produse respectiv. Ne bucurăm să anunțăm ca Tesco este deja primul client al noului nostru centru din Praga" a declarat Adam Sawicki, Group CEO al GTS.

"Suntem de mulți ani client de colocare si conectivitate al GTS. Data center-ele cu înaltă securizare si serviciile de transport de date sunt absolut cruciale pentru business-ul nostru, deoarece orice întrerupere se reflecta direct in serviciile oferite clienților proprii. Preocuparea GTS in oferte de calitate superioara si in customer service ireproșabil au fost determinante in decizia de a coloca in noul centru din Praga a serverelor rețelei de retail Tesco" a declarat Jan Trhoň, Head of IT Service for Central Europe, Tesco Stores Czech Republic.

Accesul securizat este esențial pentru clienții de astfel de servicii, de aceea toate Data Center-ele GTS sunt echipate cu echipamente de siguranță de ultima ora printre care: acces securizat cu carduri, uși antifoc, monitorizare si paza 24/7 si cabinete si rack-uri ce pot fi încuiate. Nici un aspect nu a fost trecut cu vederea, alimentarea cu electricitate este suplimentata cu baterii de acumulatoare (UPS) si generatoare Diesel care pot acoperi eventuale întreruperi de lunga durata a energiei electrice. Majoritatea Data Center-elor GTS sunt acreditate Tier 3/4.

Noul Data Center din Cehia poate fi echipat cu pana la 180 de cabinete / rack-uri si este dotat cu echipamente de ultima generație printre care acces securizat cu cititor biometric de amprente. Portofoliul de produse include: server Hosting (managed sau nu), colocare (spațiu, rack-uri), produse de security sau storage (Firewall, IDS, storage), soluții de Disaster Recovery si business Continuity si aplicații managed (database management, managed e-mail / MS Exchange, back-up). In plus, rețeaua extinsa proprie de fibra optica, metropolitana, națională si internațională, furnizează clienților de Data Center cele mai diverse opțiuni de conectivitate de mare capacitate.

Despre GTS CE Group

Grupul internațional GTS Central Europe BV, (GTS CE) este un operator alternativ important de telecomunicații care furnizează servicii integrate în toate țările din centrul și estul Europei, din Frankfurt și până în Istanbul. Rețeaua regională de fibră optică asigură furnizarea de servicii de comunicații de voce, date, IP, MPLS, DWDM și soluții de bandă largă pentru companii comerciale, carrieri telecom, operatori mobili și furnizori de conținut. Principalele țări în care compania operează sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia și Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconectează și asigură servicii pentru operatori din Bulgaria, Croația, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Țările baltice, Ucraina. GTS Central Europe a primit de trei ori distincția Best Wholesale Provider în Europa centrală și de răsărit în anii 2005, 2007 și 2009.

GTS CE are peste 1300 de angajați și a atins o cifră de afaceri de 384,5 mil Euro cu venituri operative (EBITDA) de 86 mil Euro în 2009.

Pentru mai multe informații vă rugăm să consultați pagina de web www.gtsce.com.

One network – one region – one offer

GTS Central Europe deține și operează o rețea extinsă de telecomunicații în Europa centrala și de răsărit prin care oferă clienților și partenerilor servicii cu accesibilitate crescută și acoperire extinsă. Ca unic brand cu portofoliu regional, clienții noștri beneficiază de importante reduceri de costuri, servicii eficiente, relaționare eficace, beneficii ce nu sunt posibile prin combinarea soluțiilor furnizate de mai mulți operatori.

Despre GTS Telecom Parte a GTS Central Europe și poziționată pe piață ca Business AcceleratorTM GTS Telecom instalează pe piața business soluții de transport, comunicații de date MPLS, DWDM, SDH, TCP /IP, Frame Relay, servicii Internet, soluții de voce, Hosting și colocare în DataCenter.

Compania, certificată ISO 9001, garantează contractual nivelul de calitate (SLA) al soluțiilor instalate, pe care le monitorizează până la interfața de conectare a clienților (end-to-end). In anul 2009 nivelul mediu al SLA pentru toate soluțiile instalate, a fost de 99,92%.

GTS Telecom are 115 angajați și a obținut în 2009 venituri totale de 19,7 mil Euro la venituri operaționale (EBITDA) de 5,2 mil Euro.

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?