Deutsche Telekom achiziționează GTS Central Europe

Deutsche Telekom achiziționează GTS Central Europe

10.11.2013 | Bonn | Comunicate de Presa

  • Capacitate extinsă de a furniza servicii inovative de telecomunicații pan-europene transfrontaliere pentru clienții business
  • Achiziția completează infrastructura centrată pe comunicații mobile a Deutsche Telekom din piețe europene cheie
  • Poziție consolidată pe piață pentru clienții multinaționali

_______________________________________________________________  

Deutsche Telekom își consolidează poziția pe segmentul B2B, prin achiziționarea GTS Central Europe (GTS), pentru suma totală de 546 milioane de euro. Cu GTS, Deutsche Telekom își extinde capacitatea de a oferi servicii de telecomunicații pan-europene, precum și produse integrate în țările în care are în prezent o infrastructură limitată de rețea cu acces prin linii fixe.  

„Noi investim, contrar tendințelor. GTS este un element suplimentar pentru dezvoltarea poziției noastre pe piața operatorilor integrați, compusă din servicii de comunicații mobile și fixe. Consolidarea poziției pe segmentul business este, de asemenea, un element central al strategiei noastre”, a spus Timotheus Höttges, Chief Financial Officer Deutsche Telekom.  

„Această achiziție crește capacitatea noastră de a furniza servicii inovative de telecomunicații pan-europene transfrontaliere. Subsidiarele noastre locale din Cehia și Polonia, ale căror operațiuni sunt centrate pe comunicațiile mobile, vor beneficia cel mai mult de infrastructura fixă adăugată. De aceea, GTS este o completare ideală a portofoliului nostru”, a comentat Claudia Nemat, membru în Boardul Deutsche Telekom pentru Europa și Tehnologie.  

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din Europa Centrală și de Est. Compania are o infrastructură de rețea și centre de date extinsă, precum și un portofoliu solid de servicii pentru segmentul business. În 2012, GTS a obținut venituri de 347 milioane de euro și o EBITDA pro-forma de 87 milioane de euro, excluzând activele slovace, care vor fi reținute de vânzători, ca parte din tranzacție.    Deutsche Telekom cumpără GTS de la un consorțiu de firme internaționale de investiții, incluzând Columbia Capital, Harbour Vest Partners, Innova Capital și M/C Partners, care au dezvoltat activ compania în ultimii 6 ani. Clienții deja existenți și viitori ai GTS vor beneficia de suportul oferit de Deutsche Telekom, respectiv de rețeaua extinsă la nivel european și global, de accesul la serviciile fixe și mobile, precum și de resursele sale financiare. Toți clienții vor beneficia de furnizarea neîntreruptă a serviciilor.  

Considerăm că Deutsche Telekom este cel mai bun partener pentru GTS și ne bucurăm de beneficiile și oportunitățile astfel create pentru clienții și angajații noștri”, a spus Danny Bottoms, CEO GTS.  

Tranzacția este supusă aprobărilor autorităților de reglementare.

Despre Deutsche Telekom  

Deutsche Telekom face parte din topul companiilor de telecomunicații integrate la nivel mondial, cu 140 de milioane de clienți de servicii mobile, peste 31 de milioane de linii fixe și 17 milioane de conexiuni în bandă largă (la 30 septembrie 2013). Grupul furnizează produse și servicii de telecomunicații fixe, mobile, Internet, produse și servicii IPTV pentru utilizatori individuali și soluții IT&C pentru segmentul business și Corporate. Deutsche Telekom este prezent în aproximativ 50 de țări și are peste 230.000 de angajați în întreaga lume. Grupul a generat venituri de 58,2 miliarde de euro în anul fiscal 2012 – peste jumătate din acestea în afara Germaniei (la 31 decembrie 2012).    

Despre GTS  

GTS este unul dintre furnizorii de top de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din Europa Centrală și de Est. GTS deține și operează o rețea extinsă de fibră optică și centre de date la nivelul întregii regiuni. În Cehia, Ungaria, Polonia, România și Slovacia, compania îmbină acoperirea regională cu rețele locale de profunzime, pentru a livra o gamă largă de servicii. De la servicii simple de voce și date la rețele virtuale private complexe și servicii în Cloud, GTS combină tehnologii de ultimă generație cu rețeaua sa extinsă, pentru a oferi clienților soluții de top. Cu un istoric operațional de aproape 20 de ani în Europa Centrală și de Est, compania se angajează să furnizeze excelență în livrarea serviciilor și valoare celor peste 38.000 de clienți companii, operatori și din sectorul guvernamental. Pentru mai multe informații, accesați www.gtsce.com.

Descărcați in pdf:

https://www.gts.ro/files/press%20releases/RO%20press%20releases/DTGTS-Press-Release-RO-Final-10-Nov-2013.pdf

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?