Povestea noastră

#GTS People: despre oamenii din spatele joburilor, motivațiile și pasiunile lor

Cristina Groparu

Cristina Groparu, Sales Support Analyst: “La mine, pasiunea pentru cifre se împacă foarte bine cu bucătăria sănătoasă, simțul estetic sau fotografia.”

 

Cristina, de cât timp ești la GTS și cu ce te ocupi?

Am venit de mai puțin de un an în GTS și zic eu că m-am integrat destul de repede. Am trecut cu bine de perioada de acomodare, de induction, am făcut și mult training on the job.

Fac parte din echipa de Sales support care asigură colaborarea între Vânzări, Service delivery și Financiar. Noi verificăm contractele și trimitem taskurile spre implementare, urmând apoi să facem și billing. Intermediem, practice, relația între mai multe departamente.

Eu am venit în locul unei persoane care a stat 17 ani GTS, așadar a fost o provocare să preiau un rol ocupat de cineva atât de experimentat. Totodată, serviciile IT&C sunt noi pentru mine: în trecut am făcut suport în Telekom și apoi raportare Call Center, ulterior am lucrat pentru o companie farmaceutică tot pe sales support și reporting pe vânzări, însă cumva zona de telecom mi-a rămas cel mai aproape de suflet și clar e domeniul în care vreau să cresc.

Toată perioada aceasta de învățare fost o provocare: în fiecare zi apar situații noi pe care trebuie să le rezolvăm, dar doar așa putem să învățăm și să avansăm.

Ce îți place și ce te motivează în ceea ce faci?

Așa cum spuneam, este un domeniu care îmi place, și este și grupul Telekom în care am mai lucrat într-un alt context și unde mi-am dorit să revin.

Activitățile în sine, atât raportare,a cât mai ales partea de sales support, îmi plac și mi se potrivesc. Aici pot pune întrebări și primesc rapid răspunsurile de care am nevoie de la colegi. De altfel, toți au fost foarte deschiși și m-au ajutat mult în perioada de adaptare, mi s-a dat feedback încă de la început.

Îmi place că lucrez într-un mediu foarte dinamic, unde apar mereu situații noi din care ai ce învăța. Încă sunt multe aspecte de descoperit, de deslușit, atât pe partea de vânzări cât și pe partea de raportare. Ce mă motivează pe mine este să simt că progresez în fiecare zi, că am mai adăugat ceva la portofoliul de cunoștințe pe care îl am în acest domeniu atât de vast al IT&C-ului.

Cum te-ar descrie colegii tăi?

La cât au ajuns să mă cunoască în această jumătate de an, cred că ar spune despre mine că sunt prietenoasă, că facem echipă bună, că sunt organizată. În echipa de sales suport suntem trei colege și simt că am ajuns la un echilibru atât în relaționare, cât și în modul în care ne organizăm activitatea. Mi se pare că suntem foarte compatibile în această formulă, ne completăm și ne sprijinim reciproc, ceea ce este foarte important atât pentru noi personal, ca să ne simțim împlinite cu ce facem, cât și pentru rezultatele pe care trebuie să le livrăm colegilor care depind de noi

Cum depășești provocările de la job, care e secretul tău?

Cred că atunci când apare o situație inedită pe care trebuie să o rezolvi e necesar să te deconectezi puțin ca să nu acționezi sub imperiul momentului. Să iei distanță, și astfel vei avea mai multă claritate despre ceea ce urmează să faci: nu te apuci imediat de treabă, analizezi situația, ai toate datele și abia după aceea poți trece la acțiune. Eu sunt adepta cumpătării în toate aspectele vieții mele, așa că și în cazul provocărilor de la job cântăresc înainte de a face orice.

Ce-mi doresc pentru viitor este să mă dezvolt pe zona de sisteme de raportare, de exemplu, să ne acomodăm cu tot portofoliul de IT&C și să avem o colaborare cât mai eficientă între noi toți.

Ce pasiuni ai dincolo de job și cum îți faci timp pentru ele?

Îmi place mult diversitatea, așa cum spuneam. Dintre pasiuni, fotografia ar fi cea mai veche: sunt fotografa grupului de prieteni și îmi place să creez amintiri cu cei dragi.

Cele două fetițe ale mele îmi sunt sursa cea mai prețioasă de inspirație. În ultimii ani, de când au apărut ele în viața noastră, zona de nutriție sănătoasă, de dulciuri făcute în casă, cu ingrediente cât mai sănătoase, a devenit iarăși o activitate care mă relaxează.

M-am bucurat să găsesc oameni preocupați de asta și la joburile pe care le-am avut, iar colegii apreciază de fiecare dată când le aduc ceva dulce și sănătos făcut de mine.

Gătesc alături de fetițele mele și avem și o pagină de Instagram, 10 degețelele în bucătărie, unde încercăm să imortalizăm momentele și rețetele delicioase pe care le creăm împreună.

Un alt hobby îl reprezintă un fel de pebble art: tablourile pentru copii realizate manual, din materiale naturale: pietricele, năsturași sau fire textile care formează litere cu inițiala numelui sau amprenta piciorușului copilului. Totul a plecat din dorința de a imortaliza amintirile cu fetițele mele. Prietenii au remarcat aceste creații și mi-au cerut și ei astfel de tablouri pe care eu le numesc ghemotoc de amintiri.

Mă străduiesc să îmi fac timp pentru toate, cel mai important este că pot dezvolta aceste pasiuni alături de copiii mei, ele mă ajută și împărtășesc această poftă de creativitate și frumos

Și da, în cazul meu pasiunea pentru cifre se împacă foarte bine cu bucătăria sănătoasă, simțul estetic sau fotografia.

De ce ai recomanda cuiva să vină în echipa GTS?

Pentru că este un mediu de lucru echilibrat. De altfel, tocmai am recomandat o prietenă care s-a și angajat și acum e parte din echipa GTS. Ea m-a văzut relaxată, mulțumită de ceea ce fac și m-a întrebat cum este aici, dacă i-aș recomanda să vină. Și am zis “sigur că da, dă-mi un CV și îl dau colegelor de la resurse umane”. A trecut toate etapele, și azi suntem colege.

Provocări sunt multe peste tot. Aici, în GTS, colegii sunt foarte ok și dispuși să ajute, mai ales pe cineva la început. Sistemul de work from home e și el un avantaj. În plus, domeniul e unul în creștere, îți oferă multe oportunități de dezvoltare. Iar la final de zi chiar pot spune că reușesc să am un echilibru între viața personală și cea profesională.

Ce urare i-ai face GTS la aniversarea a 30 de ani de activitate?

La cât mai mulți ani înainte plini de realizări și de inovații!

 

Înscrie-te la Newsletter

Salut, cu ce te putem ajuta?
Chat

GTS Customer Support

Salut, cu ce te putem ajuta?