HomeSolutiiSolutii GTSStocarea datelor in siguranta

Stocarea datelor in siguranta

Industrii:

Companii dezvoltare software, echipe dezvoltare IT, integratori IT

Problema Business:

Fiti pregatiti pentru explozia de date

Solutie Business:

Fiabile, scalabile si eficiente pentru a sustine cresterea de date fara precedent

Produse:

Data Storage, Backup, Ethernet, Lambda

 

„In mediul de afaceri, cererea pentru capacitate de stocare a crescut cu o rata anuala compusa de peste 43% intre 2008-2013. Raportul dintre flexibilitate, consolidare si performanta, pe de o parte, si costuri, pe de alta, se afla in avangarda provocarilor legate de explozia de date.” – Product Manager GTS


Introducere

Asigurarea unei solutii pentru cresterea continua a stocului de date consuma o parte semnificativa a bugetului de IT in majoritatea organizatiilor. Diferite tipuri de fisiere nestructurate de date sau baze mari de date derivate din diverse sisteme si platforme determina aceasta crestere.

Gasirea unei solutii de stocare constituie o adevarata provocare tehnica, date fiind diferentele mari de profile IO si performante, incarcarea si cerintele de fiabilitate ale datelor, in special cand nevoia de eficienta a costurilor este adaugata in ecuatie.

Noile aplicatii sunt proiectate pentru dispozitive de stocare noi si specializate, adeseori fara a se lua serios in considerare nivelul actual de utilizare a resurselor. Aparenta lipsa de management al costurilor si de planificare a capacitatii duce adesea la un nivel foarte scazut de utilizare a infrastructurii existente.

Backup-ul de date este probabil un alt aspect critic legat de explozia de date.
 

Provocari Business

Exista patru provocari vizibile ale stocarii de date:
 • Performanta vs. costuri – diverse tipuri de date cer diverse nivele de performanta privind stocarea;
 • Planificarea capacitatii – managementul cresterii datelor si planificarea configuratiilor complexe vor fi elementele de baza ale sistemelor de stocare viitoare;
 • Consolidare – abordarea traditionala care are ca rezultat sub-utilizarea capacitatii de stocare trebuie sa fie inlocuita cu o solutie avansata de stocare;
 • Flexibilitate – deoarece cresterea exploziva de date nu poate fi controlata, trebuie sa va bazati pe o solutie simpla si specializata.


Beneficii

 • Echilibru intre performanta si cost prin intermediul unor solutii complexe;
 • Asigurarea unei mari disponibilitati a datelor importante;
 • Echipa IT degrevata de complexitatea procesului de planificare a capacitatii;
 • Adaptare rapida la cresterea exploziva a volumului de date;
 • Tehnologie de backup flexibila si fara rival, care permite managementul metodologic individualizat.

 

Solutie

Raspunsul GTS la problemele legate de cresterea exploziva a volumului de date se compune din 3 elemente:
 • Data Storage – un set complet de SAN, optiuni NAS;
 • Backup – backup de clasa enterprise si sisteme de restaurare pentru asigurarea securitatii datelor;
 • Servicii de retea – asigura conexiunea oricarei locatii la serviciile de stocare si backup.

GTS furnizeaza servicii de stocare standardizata de date, distribuite prin reteaua noastra regionala principala, utilizand infrastructura GTS Data Center, dovedita si de incredere, precum si o echipa de profesionisti cu experienta.

Produsele GTS Data Storage asigura performanta multi-nivel si spatiu de stocare scalabil pentru aplicatiile si datele importante de afaceri.

Serviciul este gandit pentru a raspunde nevoilor in continua crestere ale clientilor, atat din interiorul GTS Data Center cat si din locatii externe.

Pentru a avea acces la platforma flexibila de stocare, nu trebuie decat sa va conectati la reteaua business GTS prin IP, iSCSI sau Fiber Channel si puteti incepe sa umpleti spatiul de stocare, platind doar pentru ceea ce aveti nevoie.

Data Storage este gazduit intr-un Data Center propriu de inalta clasa. Disponibilitatea serviciului este garantata contractual si tehnic. Fiecare dispozitiv de stocare este livrat impreuna cu o platforma de stocare robusta, de clasa business, localizata intr-unul din centrele de date GTS.

Chiar si cele mai bune solutii tehnice nu pot preveni pierderea accidentala de date ca rezultat al erorii umane sau al defectiunilor tehnice. Cu GTS Backup, mai multe optiuni de protectie a datelor va stau la dispozitie: multiple tipuri de surse, metode individualizate, refacere rapida, fara a fi nevoie de cautare in toate benzile.

La baza acestora se afla accesul la o consola de management si serviciile profesioniste ale GTS, asigurand imbunatatiri rapide ale resurselor si monitorizare.


Produsele GTS  va permit sa selectati, alocati si sa mutati resursele  IT atunci cand si acolo unde este nevoie de ele, in functie de necesitati.

GTS Storage – o solutie de stocare a datelor flexibila si usor de adoptat pentru aplicatii de business.
GTS Backup – proiectat special pentru a asigura continuitatea datelor de business ale clientilor, indiferent unde sunt localizate datele sursa.
GTS Ethernet – face posibila interconectarea retelei dumneavoastra cu capacitatile de stocare date intr-o maniera eficienta din punct de vederea al costurilor si flexibila prin utilizarea de variate protocoale de stocare si transmisie. 
GTS Lambda –
un serviciu de transmisii de date punct-la-punct  bazat pe infrastructura  DWDM, furnizand latime de banda de la  1Gbps pana la 10Gbps.
 


 


GTS foloseste cookieuri. Mai multe informatii gasiti in Politica de confidentialitate si prelucrare date.