HomeGTS TelecomComunicate de presa

Comunicate de presa

GTS Telecom lanseaza solutiile de protectie a datelor - Disaster Recovery

23.09.2019 | Bucuresti | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din Romania, cu tehnologii de ultima generatie, lanseaza solutii complete de Disaster Recovery si investeste peste 1,5 milioane de euro in dezvoltarea centrelor sale de date si Cloud, dar si in suportul de comunicatii suplimentar.
 
Solutiile de Disaster Recovery lansate de GTS Telecom permit companiilor restaurarea sistemelor, infrastructurilor si a datelor critice, precum si reluarea activitatii in urma unor dezastre naturale, brese de securitate sau erori umane. Acestea raspund oricarui scenariu de replicare solicitat de client sau de reglementarile industriei in care clientul activeaza, putand acomoda replicari ale serverelor fizice sau virtuale catre Cloud, ale unui Cloud privat catre Cloud-ul public, independent de tehnologia de virtualizare utilizata de client.
 
„Dezvoltarea solutiilor de Disaster Recovery vine pe fondul unei preocupari in crestere din partea clientilor pentru asigurarea securitatii cibernetice, dar si a continuitatii operatiunilor in cazul unor incidente majore sau vulnerabilitati ale sistemelor informatice critice ale acestora. GTS Telecom este una dintre putinele companii care ofera clientilor sai un produs complet, bazat exclusiv pe infrastructura proprie din Romania si care integreaza serviciile de telecomunicatii, Data Center si Cloud proprii, pentru a permite reluarea activitatii in interval de minute. Tehnologiile de infrastructure recovery, Cloud si backup sunt perfect adaptate necesitatilor pietei, fiind usor de folosit, eficiente si oferind o disponibilitate totala a datelor”, a declarat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.
 
„Clientii nostri beneficiaza de expertiza si cunostintele avansate ale specialistilor GTS pentru identificarea si construirea solutiei optime pentru fiecare afacere in parte, in functie de infrastructura pe care o utilizeaza deja clientul, dar si de cerintele privind timpul de restaurare a datelor sau numarul de versiuni anterioare ale datelor pe care acesta doreste sa le salveze”, a declarat Sorin Draghici, Director de Vanzari al GTS Telecom.
 
Investitia totala de 1,5 milioane de euro, planificata a fi realizata complet pana la finalul lui 2019, este alocata pentru dezvoltarea celor doua centre de date si platforme Cloud existente ale GTS, a retelei extinse de Ethernet si MPLS, sustinand astfel inclusiv lansarea solutiilor complete de Disaster Recovery.  
 
Utilizand infrastructura de telecomunicatii, centre de date si platforme Cloud  detinuta si operata de GTS, solutiile de Disaster Recovery faciliteaza companiilor  implementarea planurilor de continuitate a afacerii, monitorizarea si recuperarea datelor in orice situatie.
 
Prin Disaster Recovery, GTS Telecom isi intareste gama de servicii de securitate, care include Firewall as Service (Fwaas) – lansat in martie 2019, Backup as a Service,  GTS Anti DDoS, Managed Network Security , produse anti malware si solutii integrate de securitate (supraveghere video, control acces, detectie si alarmare la efractie si incendiu).

Back

GTS foloseste cookieuri. Mai multe informatii gasiti in Politica de confidentialitate si prelucrare date.