HomeGTS TelecomComunicate de presa

Comunicate de presa

GTS Telecom primeste premiul EuroCloud Europe „Cel mai bun serviciu pentru pietele orizontale”

27.10.2016 | Bucuresti | Comunicate de Presa

Bucuresti, 27 octombrie 2016 – GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, a primit premiul EuroCloud Europe pentru cel mai bun serviciu oferit pietelor orizontale, pentru solutia GTS CloudSuite. Acest premiu vine in completarea aceleiasi distinctii oferite de EuroCloud in Romania in luna iulie a acestui an.

Cu ocazia Forumului organizat in Bucuresti, in perioada 5-6 octombrie, au fost acordate premiile europene EuroCloud 2016. Aceste premii sunt acordate dupa criteriul calitatii serviciilor de cloud, de la proiectarea acestora si pana la implementare.

„Este a doua oara cand serviciile de cloud GTS Telecom sunt recunoscute de expertii EuroCloud in ultimii trei ani. Suntem onorati si motivati de faptul ca gama noastra de servicii GTS Cloud a primit distinctia EuroCloud, de data aceasta, la nivel european, pentru cel mai bun serviciu cloud pentru piete orizontale, o categorie unde au mai fost nominalizate companii importante din Franta si Turcia. Acest premiu reprezinta, pe langa recunoasterea GTS Telecom ca furnizor de servicii cloud de cea mai buna calitate, si dovada ca piata romaneasca pentru astfel de servicii este din ce in ce mai vizibila”, a spus Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

„Premiul castigat de gama de solutii GTS Cloud este rezultatul unui efort continuu de a livra plus de valoare clientilor nostri. Experienta acumulata in acest domeniu ne-a ajutat sa construim un serviciu cloud solid, ce are la baza redundanta atat la nivel fizic, iar aici ne referim la centrele de date, cat si la nivelul platformelor cloud. Odata cu data center-ul din Cluj-Napoca, gama noastra de solutii s-a extins, iar in momentul de fata oferim clientilor servicii profesionale Disaster Recovery, conforme cu cerintele din domeniu. De asemenea, accentul pe care GTS il pune pe consultanta oferita clientilor in procesul de pre-vanzare, pentru a identifica nevoile specifice ale acestora, cat si flexibilitatea noastra in construirea unor solutii cat mai bine pliate pe nevoile si cerintele lor sunt, cu siguranta, unul dintre diferentiatorii care ne-au ajutat sa castigam acest premiu”, a adaugat Razvan Stoica.

Editia europeana din acest an a premiilor a reunit cinci categorii: Cel mai bun serviciu cloud pentru piete orizontale, Cel mai bun serviciu cloud pentru piete verticale, Cel mai bun serviciu cloud Startup, Cele mai bune metode de transformare cloud si Cel mai mare impact furnizat de un serviciu cloud. Alaturi de Romania, au mai fost nominalizate companii din Franta, Spania, Turcia, Croatia, Slovenia si Luxemburg.

Distinctia dintre „piata orizontala” si „piata verticala” o reprezinta modul in care este alcatuit portofoliul de clienti al unei companii. Abordarea GTS Telecom intra in prima categorie, deoarece portofoliul de servicii GTS se adreseaza tuturor companiilor, indiferent de sectorul de activitate, oferindu-le aceeasi gama de servicii. Atuul GTS CloudSuite este flexibilitatea, care se traduce in adaptarea solutiei tehnice, a echipamentului si a echipei dedicate conform specificului fiecarui client. Serviciul de cloud GTS este oferit in aceleasi standarde si structura unor companii din domenii diferite, fie private, fie institutii publice, insa configuratia serviciului este diferita pentru fiecare client in parte, fiind adaptata nevoilor sale punctuale. „Nivelul de calitate si specificitate al acestor configuratii este motivul pentru care companiile aleg sa lucreze cu noi”, a incheiat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

Compania GTS este activa in sectorul serviciilor cloud inca din 2011, fiind una dintre companiile care au pus bazele acestui tip de tehnologie in regiune. Cu o gama completa de servicii de cloud IaaS (Infrastructura ca Serviciu) de tip public, privat si hibrid de inalta calitate, GTS se adreseaza segmentului de companii medii si mari, fiind furnizorul preferat de numeroase companii importante din Romania, dar si internationale.

Recentele investitii si extinderi ale companiei, precum inaugurarea centrului de date si a platformei de cloud din Cluj-Napoca, sunt un raspuns la cerintele si directia pietei, dar si la gradul de acceptare a noilor solutii in randul clientilor care cauta infrastructura adecvata pentru solutii de tip Disaster Recovery si Business Continuity.

DE ACORD