HomeGTS TelecomComunicate de presa

Comunicate de presa

GTS Telecom este noul partener PAID Romania pentru dezvoltarea sistemelor IT&C

29.03.2017 | Bucuresti | Comunicate de Presa

GTS Telecom, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de telecomunicatii bazate pe infrastructura din Romania, anunta semnarea unui parteneriat cu Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID Romania), prin care va oferi societatii de asigurare o gama extinsa de servicii critice pentru desfasurarea activitatii la nivelul standardelor cerute de cutuma in domeniu.

In cadrul parteneriatului, GTS Telecom devine furnizorul PAID Romania pentru o gama extinsa de servicii IT & C: colocare in Centrele de Date ale GTS din Bucuresti si Cluj-Napoca, circuite de transport de date criptate intre locatiile PAID, servicii Cloud (IaaS) si Back-up-as-a-Service, servicii de suport si mentenanta ITC si servicii de acces Internet cu redundanta. Solutia este functionala de la inceputul acestui an si este parte a unui proiect PAID Romania de modernizare a infrastructurii la cele mai inalte standarde din industrie si de asigurare a unui backup al datelor, atat din perspectiva pierderii accidentale a acestora, cat si din cea a continuitatii afacerii in cazul unor dezastre naturale.

„GTS Telecom ne-a convins prin asigurarea unui nivelul ridicat de redundanta, atat din punct de vedere geografic (Centre de Date si platforme  Cloud in Bucuresti si Cluj-Napoca), cat si din punct de vedere al topologiei si echiparii retelei de comunicatii. Ne-am dorit un partener cu traditie, certificat, cu un nivel ridicat al expertizei in ceea ce priveste centrele de date si care sa ne ofere, pe langa solutiile tehnice, si consultanta in implementarea acestora. Echipa GTS ne-a fost alaturi cu cele mai potrivite si mai rapide raspunsuri in acest proces. Stim ca am ales bine, iar acest lucru a fost confirmat inca de la vizita in Data Center-ul GTS din Bucuresti, a declarat Valentin Iordan, Sef Compartiment IT in cadrul PAID.

„Solutia aleasa de catre PAID Romania este o solutie complexa, cu accent pe securitatea datelor si pe implementarea unui plan de business continuity, aspecte cu totul relevante pentru un jucator din piata asigurarilor. Si cu atat mai importante cu cat rolul PAID este esential exact in momente de dezastre naturale, iar asigurarea accesului la date in acele momente reprezinta un aspect critic pentru piata in care societatea activeaza. Prin solutiile implementate, asiguram disponibilitatea si protectia permanente ale datelor si proceselor critice de business”, a declarat Razvan Stoica, Director General al GTS Telecom.

DE ACORD